Hoe gaat zelfroosteren in zijn werk? Het startpunt is het werkaanbod en de benodigde bezetting. Vervolgens is het aan medewerkers om diensten te kiezen en om een rooster te maken is dat goed aansluit op het werk. Pas in laatste instantie zal de planner of teamleader bijsturen.
Meer informatie over zelfroosteren in de praktijk en de voordelen van zelfroosteren
Medewerkers Milcobel kiezen zélf voor duurzame inzetbaarheid
Een primeur in de Belgische voedingsnijverheid: Milcobel voerde in de vestiging in Kallo een systeem van zelfroosteren in, eerst op proef en nu definitief. Medewerkers kiezen werktijden in functie van individuele werk-lifebalans
Heb je deze artikels al gelezen? Geef je kennis een boost!
Organisaties denken heel vaak dat zelfroosteren uitsluitend een software verhaal is. Maar dat is slechts een deel van de oplossing.…
Zelfroosteren of individueel roosteren? Zelfroosteren biedt medewerkers de mogelijkheid om meer invloed uit te oefenen op de eigen werktijden. En…
10 goede redenen om te starten met zelfroosteren: Imago en positie van de organisatie aantrekkelijk werkgeverschap en diversiteit stimuleren van…
Van roosteraar naar coördinator De klassieke rol van de planner of dispatcher is die van roosteraar. Oftewel medewerkers inplannen op…
Bij een klassieke ploegendienst denken we aan robuuste, collectieve werktijden. Iedereen volgt dezelfde diensten tegen hetzelfde ritme. De werkroosters zijn…
Wanneer we praten over wensenroosters hebben we het over een variant van de zogenaamde individuele uurroosters. Andere varianten, waarbij medewerkers…