zelfroosteren in drie stappen

Hoe werkt het zelfroosteren?

Hoe gaat zelfroosteren in zijn werk? Het startpunt is het werkaanbod en de benodigde bezetting. Vervolgens is het aan medewerkers om diensten te kiezen en om een rooster te maken is dat goed aansluit op het werk. Pas in laatste instantie zal de planner of teamleader bijsturen.

Het proces van zelfroosteren

In het proces van zelfroosteren doorloopt de organisatie drie stappen.

1

Stap 1: Mijn rooster

De leidinggevende geeft voor de komende planperiode aan wat de gewenste inzet van medewerkers is. Dat kan in diensten of gewenste bezetting per uur. Vervolgens stelt iedere medewerker zijn of haar eigen ideale rooster samen. Elke medewerker kiest diensten en vrije dagen. Dit noemen we ook wel eens de wensenfase. Want alles wat de medewerker belangrijk vindt kan hij of zij meenemen in het rooster. Zonder rekening te moeten houden met collega’s. Een dag vrij houden voor een verjaardag? Liever een vroege dan een late dienst? Alles kan, binnen het kader van bezettingseisen en contracturen.

dehora werktijden rust gezondheid zelfroosteren

Stap 2: Ons rooster

De tweede stap start met het opgetelde resultaat van de eerste stap. Alle wensenroosters worden samengelegd, waardoor een teamoverzicht ontstaat. Nu gaat het erom het uurrooster rond te krijgen. Iedere medewerker krijgt de mogelijkheid om het eigen rooster aan te passen. Misschien een uurtje eerder beginnen, of werken op dinsdag in plaats van woensdag? Het rooster kan alleen maar worden verbeterd. In de praktijk blijkt dat aan het einde van deze fase 80 tot 90% van het uurrooster goed passend is.

Duurzame inzetbaarheid werktijd langer werken

Stap 3: Definitieve uurrooster

In de praktijk blijven er meestal nog enkele gaten en dubbels over. In de derde stap is de planner of teamleider aan zet. Hij of zij zal de laatste knopen doorhakken en schuiven met diensten. Om de lusten en lasten van bepaalde tijdstippen eerlijk te verdelen kan je een puntensysteem gebruiken. Medewerkers krijgen punten als ze zich inzetten om het rooster te verbeteren. Diegene die het meest solidair is krijgt de meeste kans op zijn of haar gewenste werktijden. Tot slot wordt het definitieve rooster verspreid onder alle medewerkers.

opleidingen op maat personeelsplanning

Meer over zelfroosteren

Meer informatie over zelfroosteren in de praktijk en de voordelen van zelfroosteren

Blog over zelfroosteren

Heb je deze artikels al gelezen? Geef je kennis een boost!

voorwaarden voor succesvol zelfroosteren met Déhora
7 cruciale voorwaarden voor succesvol zelfroosteren

Het concept van zelfroosteren blijft trending, en dat is niet zonder reden. Het is een innovatieve en praktische methode om…

zelfroosteren rol van de planner Déhora
De nieuwe rol van de personeelsplanner bij zelfroosteren

Traditioneel gezien is de planner diegene die alle werknemers indeelt voor taken, diensten of activiteiten. In sommige gevallen maakt de…

redenen om te starten met zelfroosteren Déhora
10 uitstekende redenen om te starten met zelfroosteren

Zelfroosteren op zichzelf mag nooit het ultieme doel zijn. Het is een middel, een strategie die gericht is op het…

white paper zelfroosteren bumpy
Whitepaper: de bumpy road naar succesvol zelfroosteren

Organisaties denken heel vaak dat zelfroosteren uitsluitend een software verhaal is. Maar dat is slechts een deel van de oplossing.…

dehora software teamplanning personeel
Zelfroosteren met ploegendiensten?

Bij een klassieke ploegendienst denken we aan robuuste, collectieve werktijden. Iedereen volgt dezelfde diensten tegen hetzelfde ritme. De werkroosters zijn…

Boek duurzaam zelfroosteren
Download: gratis boek duurzaam zelfroosteren en plannen

Zelfroosteren of individueel roosteren? Zelfroosteren biedt medewerkers de mogelijkheid om meer invloed uit te oefenen op de eigen werktijden. En…