Personeelsplanning in
openbaar vervoer en transport

In het openbaar vervoer en de transportsector is er behoefte aan maatwerk in werktijden, een betere balans tussen werk en privé. Maar ook aan flexibiliteit. En wat met besparingen? Bovendien bereiken veel medewerkers binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd. Dit zijn uitdagingen die we graag samen aangaan.

ritten personeelsplanning openbaar vervoer
ritten personeelsplanning openbaar vervoer
ritten personeelsplanning openbaar vervoer
dehora personeelsplanning openbaar vervoer

Efficiënter plannen

Optimale dienstroosters kunnen het verschil maken tussen rendabiliteit en verlies. En binnen (openbaar) vervoer en transport, waarin personeel een kostbare factor is, is er nog veel te winnen op het gebied van personeelsplanning. We ondersteunen je graag bij de vormgeving van een slimme, duurzame en efficiënte personeelsinzet. We denken mee na over de werklast, werkdruk en de automatisering van planningsprocessen.

Lees meer

Zelfroosteren voor bestuurders

De maandelijkse personeelsplanning is traditiegetrouw een proces van ruilen en sjacheren. En een heel gedoe voor de planner. Waarom laat je bestuurders of chauffeurs niet hun éigen diensturen plannen? Dat is het opzet van zelfroosteren.  Dankzij zelfroosteren kunnen medewerkers hun eigen werkuren plannen, en werktijd beter afstemmen op het privéleven. De resultaten? Efficiëntere en meer flexibele werkroosters, betrokken medewerkers én aantrekkelijk werkgeverschap.

Lees meer
planscan drieluik personeelsplanning

Centralisatie en organisatie van planning

In de praktijk is het behoorlijk lastig om de planning van chauffeurs of bestuuders transparant, uniform én efficiënt te houden. Zeker wanneer er sprake is van verschillende teams of regio’s. Déhora ondersteunt je bij de inrichting en de organisatie van je personeelsplanning. We helpen je o.a. bij het bepalen van taken, rollen en verantwoordelijkheden. En we kunnen je dispatchers of planners coachen in de best practices van planning.

Lees meer
Dehora planning service center

Tijdelijke operationele ondersteuning

Is één van je dispatchers of personeelsplanners voor langere tijd afwezig? Wil je graag een beroep doen op een ervaren (team van) planners om je personeelsplanning te professionaliseren? Dan kan je een beroep doen op onze eigen topplanners en workforce managers. Voor korte en langere periodes. Onze mensen hebben ervaring in planningen van openbaar vervoer (NMBS, De Lijn, gvb, RET,..) en zijn helemaal thuis in planningstools zoals Time Care, Hastus Daily, Quintiq en Harmony.

Lees meer