Planning as a service - uw planning onze zorg!

Personeelsplanning is een belangrijke activiteit om tot resultaat te komen. Maar niet elke organisatie beschikt zomaar over de nodige kennis, software of planners. Staat jouw organisatie voor dit vraagstuk? Dan is het goed om te weten dat je van je personeelsplanning onze zorg kan maken. Daardoor kan jij je met een gerust hart richten op je dienstverlening, je clienten, je klanten of je patiënten.

personeelsplanning workforce management uitbesteden

Je personeelsplanning uitbesteden?

Er kunnen diverse redenen zijn om je personeelsplanning (deels) te laten verzorgen door ons Planning Service Center.

Voor bepaalde organisaties is personeelsplanning uitbesteden voordeliger en slimmer dan het zelf te organiseren. Soms is de organisatie gewoonweg te klein om rendabel te investeren in een eigen planningssoftware of voltijdse planningsmedewerkers. Of het is zeer lastig om goede planners of dispatchers te vinden. Er kan ook sprake zijn van een wervingsstop. Tot slot kan het ook een bewuste keuze zijn om je workforce planning en management buiten je eigen organisatie te organiseren. Ook dan is planning as a service met Déhora dé oplossing.

Dehora planning service center

Het Planning Service Center

Het Planning Service Center (PSC) verzorgt en beheert jouw planning op afstand, alsof het je éigen planners of dispatchers zijn. Al dan niet met je éigen systemen.

De planning professionals van het PSC zijn dagelijks verantwoordelijk voor het maken van roosters of planningen voor verschillende klanten. Als opdrachtgever geef je aan waar jij zélf behoefte aan hebt. Je kan je gehele planning, of onderdelen hiervan, onderbrengen in ons PSC. Ook de termijn geef je zélf aan. Voor de ene organisatie is dat een paar maanden, maar er zijn ook organisaties waar wij al jaren werk voor leveren. Niet onbelangrijk: je betaalt uitsluitend de werkelijk gepresteerde planningsuren.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een professionele planningsafdeling tot uw beschikking

1

Je volledige planning uitbesteden

Onze planners kunnen je volledige personeelsplanning overnemen, inclusief klantencontact. Dit doen we in je éigen planningstoepassingen en systemen, of in onze beproefde plansoftware. Een handige uitkomst als je nog werkt met Excel of een planningstool die niet meer voldoet. Wij zorgen voor jouw planning.

We gaan ook wat verder dan roosters maken:

 • Advies over verschillende scenario’s voor je bezetting;
 • Bewaking van de bezetting en rechtstreeks contact met klanten;
 • Verzorging van de noodzakelijke data voor je administratie;
 • Optioneel maken van rapportages voor je managers;
 • Advies over verbeteringen in de komende maanden.
Dehora planning service center

Een deel van je planning uitbesteden

Sommige organisaties vinden het fijn om de touwtjes nog in eigen handen te houden. Als blijkt dat ze bepaalde expertise missen op het gebied van planning, dan ondersteunen wij hen daarbij.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Maken en controleren van capaciteitsplanning;
 • Het maken van uurroosters;
 • Controle van verlofplanning of vakantieplanning;
 • Professionele ondersteuning bij de dagelijkse planning;
 • Het leveren van informatie voor salarisadministratie en facturatie;
 • Leveren van managementinformatie, zodat beter op resultaten kan worden gestuurd.
Dehora planning service center

Waarom het Planning Service Center?

Je planning uitbesteden aan Déhora? Dit levert het op

Kennis en ervaring

Je haalt meer dan de relevante expertise in huis. Onze planners zijn gekwalificeerd via toonaangevende opleidingen opleidingen van onze Academy. Ze worden ondersteund door een heel team van experten.

Moderne planningsoftware

We kunnen gebruik maken van onze éigen moderne plansoftware. Zonder dat daar een investering van aankoop tegenover staat. Je kan er uiteraard ook voor kiezen de planning aan ons uit te besteden in je eigen software.

Continuïteit verzekerd

Voor en na afloop van de opdracht vindt steeds een naadloze overdracht plaats. Ook geen gedoe meer rond ziekte of verlof. In ons Planning Service Center staan meerdere planners paraat met kennis van zaken.

Volwaardige partner

Déhora is een sparring-partner die kritisch durft nadenken. We zijn een partij die opdrachtgevers durft te challengen, maar die ook graag zelf uitgedaagd wordt. We denken graag na hoe het nog beter kan.

Transparant en schaalbaar

Met ons Planning Service Center geniet je van ruime servicetijden, maar betaal je slechts voor de tijd die wij aan je planning besteden. Je planningskosten wordt hiermee dus transparant en schaalbaar.

Flexibele samenwerking

Er is heel wat mogelijk. Voor de hele organisatie of een specifiek onderdeel. Voor slechts een bepaalde periode of structureel. Je wint kostbare tijd die je kan spenderen aan andere zaken.