Toetsing van je planners en dispatchers

Goede planners of dispatchers zijn van alle markten thuis. Maar hoe weet je of jouw (kandidaat) planner de juiste persoon is voor de functie? Hoe kan hij of zij zich verder ontwikkelen? Met gerichte selectie- en ontwikkelassessments leggen we je planners op de rooster. Ontdek en behoud plantalent.

opleiding volgen van thuis uit academy

Workforce planning is een vak

Een planner of dispatcher is een spilfunctie in de organisatie. Dus worden er hoge eisen gesteld aan vaardigheden en kennis.

Communicatievaardigheden en analytisch inzicht. Voldoende flexibel, stressbestendig en uiterste nauwkeurig? Graag ook kennis van software en regelgeving. Het liefst nog meertalig en enkele jaren ervaring. Kortom, er wordt best veel gevraagd. Maar goede personeelsplanners of dispatchers zijn dun gezaaid. Als organisatie heb je er alle baat bij dat je de juiste persoon in huis neemt. Maar ook dat je goede planners kan behouden. Een gespecialiseerd assessment van Déhora kan daarbij helpen.

Team Déhora samenwerken

Aanwerving en ontwikkeling

De juiste medewerker voor de juiste job. Maak onderbouwde beslissingen inzake aanwerving en/of ontwikkeling.

Met een assessment van Déhora kan je laten testen of medewerkers en sollicitanten geschikt zijn voor de job van planner. Met een assessment behandelen we competenties en vaardigheden, alsook onderliggende kwaliteiten zoals motivatie, persoonlijkheid en denkvermogen. Je krijgt hierdoor een scherp inzicht in mogelijkheden, onbenutte kwaliteiten en opleidingskansen. Voortaan kan je keuzes inzake selectie en ontwikkeling beter onderbouwen, in plaats van enkel op basis van mensenkennis en buikgevoel.

Waarom een assessment?

Selectie van de juiste kandidaat

Bepaal jouw ideale kandidaat, evalueer op basis van potentieel en vaardigheden.

Bij leertrajecten of ontwikkeling

Ontdek het potentieel van je eigen medewerkers, evalueer met focus op doorgroei

Bij retentie

Zorg voor koers en perspectief, focus op ontwikkeling en jobtevredenheid

Assessment op maat

Onze assessments zijn gebaseerd op meer dan 36 jaar ervaring in het vak. Elke samenwerking start met een intake waarin doelstellingen worden besproken en de te onderzoeken competenties worden vastgesteld. Afhankelijk van de intake stellen wij een assessment samen. Deze kan bestaan uit genormeerde persoonlijkheidstesten (gedrag, competenties) praktijkgerichte proeven (inzicht, stressbestendigheid, analytisch vermogen), alsook scenario-gebonden rollenspellen. Alle onderdelen zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Elk assessment sluiten we af met:

  • Een overzicht van kwaliteiten en ontwikkelpunten waarbij iedere competentie wordt omschreven;
  • Een persoonlijkheidsbeschrijving en indicatie over wat de kandidaat motiveert of drijft in het leven;
  • Advies omtrent de geschiktheid van de kandidaat voor een betreffende functie;
  • Aanvullende ontwikkelmogelijkheden;

assessment planner dispatcher

Meer weten over de assessments?

Stuur een bericht of geef een belletje om verder kennis te maken