Hoe gaat zelfroosteren in zijn werk? Het startpunt is het werkaanbod en de benodigde bezetting. Vervolgens is het aan medewerkers om diensten te kiezen en om een rooster te maken is dat goed aansluit op het werk. Pas in laatste instantie zal de planner of teamleader bijsturen.
Meer informatie over zelfroosteren in de praktijk en de voordelen van zelfroosteren
Medewerkers Milcobel kiezen zélf voor duurzame inzetbaarheid
Een primeur in de Belgische voedingsnijverheid: Milcobel voerde in de vestiging in Kallo een systeem van zelfroosteren in, eerst op proef en nu definitief. Medewerkers kiezen werktijden in functie van individuele werk-lifebalans
Heb je deze artikels al gelezen? Geef je kennis een boost!
In de traditionele zin is de personeelsplanner degene die alle werknemers toewijst aan taken, diensten of activiteiten. In sommige situaties…
Het concept van zelfroosteren blijft trending, en dat is niet zonder reden. Het is een innovatieve en praktische methode om…
Zelfroosteren op zichzelf mag nooit het ultieme doel zijn. Het is een middel, een strategie die gericht is op het…
Organisaties denken heel vaak dat zelfroosteren uitsluitend een software verhaal is. Maar dat is slechts een deel van de oplossing.…
Bij een klassieke ploegendienst denken we aan robuuste, collectieve werktijden. Iedereen volgt dezelfde diensten tegen hetzelfde ritme. De werkroosters zijn…
Zelfroosteren of individueel roosteren? Zelfroosteren biedt medewerkers de mogelijkheid om meer invloed uit te oefenen op de eigen werktijden. En…