Je ploegenrooster veranderen of bijsturen

Er zijn tal van redenen om je ploegendiensten anders in te richten: gezondheid, flexibiliteit, reorganisatie of investeringen. Maar er zijn ontzettend veel mogelijkheden en minstens evenveel afwegingen. Onze adviseurs helpen je bij de vormgeving en de doorvoering van je (nieuwe) ploegenroosters.

analyse idee roosters planners personeel

Maatwerk in je ploegenroosters

Helaas zijn er geen kant-en-klare recepten voor ploegenroosters. Puzzelwerk is quasi altijd vereist om ze optimaal te laten passen.

De uitdaging bestaat eruit om ploegenroosters te maken die optimaal aansluiten bij jouw activiteiten. Bedrijfsmatig én sociaal. En dat betekent puzzelen met heel wat randvoorwaarden en factoren. Denk aan bedrijfstijd, het aantal ploegen, wensen van klanten of afnemers, regelgeving, contracten, infrastructuur,  zwaarte van het rooster, personeelskost, etc. Elke keuze heeft een invloed op efficiëntie, productiviteit en gezondheid. Wij helpen je bij het uitwerken van je ideale ploegenroosters.

planning Rode Duivels

Flexibiliteit in ploegenarbeid

In bepaalde omstandigheden heb je als organisatie gewoon nood aan (extra) flexibiliteit en ruimte in je ploegenroosters.

Bij een klassieke ploegendienst denken we minder aan flexibiliteit. Maar wat als je werkvraag regelmatig schommelt? Zoals seizoen gebonden werkzaamheden. Of wanneer je productievraag ‘on demand’ plots toe- of afneemt. Onze adviseurs hebben kennis van ‘flexinstrumenten’ en technieken om op lange termijn meer vrijheid en meer flexibiliteit in je ploegenroosters te bouwen. We helpen je om slim op-of af te schalen, om overwerk, extra kosten en risico’s op overtreding van wetgeving te voorkomen.

ploegenarbeid werken in ploegen

Gezondheid en vitaliteit in ploegen

Voor ons zijn ploegenroosters onlosmakelijk verbonden met welzijn en duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

In ploegen of in onregelmatige diensten werken is behoorlijk belastend voor je medewerkers. Zowel sociaal, fysiek als mentaal. De invloed van goede of slechte werkroosters wordt helaas te vaak onderschat. Oftewel roosterergonomie. Wij tonen aan welke knoppen zowel de organisatie als je medewerkers kunnen draaien om vitaliteit en productiviteit te bevorderen. Maatwerk, bewustwording en preventie zijn hierin belangrijke sleutels.

Kan je wat hulp gebruiken?

Aarzel niet om ons een bericht te sturen of te bellen.

Ook interessant

Heb je onze andere diensten al gezien?

klokje 12-uursdiensten
Analyse werk en personeelsbehoefte

Hoeveel FTE heb je nodig om het werk uit te voeren, en hoe vertaal je dit naar je personeelsplanning? We helpen je bij het definieren van je personeelsbehoefte.

Nachtwerk en ploegendiensten in combinatie met je sociale leven - Déhora
Naar gezondere werkroosters!

Personeelsplanning en gezondheid gaan hand in hand. Wij helpen je met de beoordeling en de realisatie van 'gezondere roosters' voor jouw medewerkers.

Voor ploegenwerkers
ploegenarbeid en gezonde personeelsroosters met Déhora
Incompany
  • 1/2 dag
  • Incompany
Op aanvraag
Fit en gezond blijven bij onregelmatige diensten

Interactieve workshops boordevol nuttige tips rond gezondheid en het sociale leven. Specifiek voor je medewerkers die in onregelmatige diensten werken.