Je personeelsplanning verbeteren? Start met een Déhora Planscan. 🔍
dehora plannen van techniekers

Plannen van techniekers

Een georganiseerde planning van onderhoud, installaties en herstellingen is van doorslaggevend belang

Wanneer een opdrachtgever een aanvraag indient, wil je zo snel mogelijk een technieker met de juiste vaardigheden, de nodige gereedschappen en reserveonderdelen ter plaatse. Indien er meerdere interventies zijn, moeten die ook naadloos aan elkaar passen. Techniekers moeten van de ene opdracht naar de andere kunnen rijden, zonder wachttijd of ellenlange reistijd. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Afspraken en uniformiteit

Planning van techniekers op korte termijn kan een uitdagende puzzel zijn. Maar wat met werkroosters op de lange termijn?

Plannen van techniekers gaat over meer dan vaardigheden en randvoorwaarden. Het werkaanbod is voortdurend in beweging. Denk maar aan de seizoenspieken en variaties in werkvraag.  De éne periode is het vrij rustig op de werkvloer. In een andere periode is er plots  een massa aan werk. En dan is het roeien met de riemen die je hebt. Om te voorkomen dat je medewerkers handen tekort komen, of dat ze met de duimen gaan draaien wanneer het rustig is, heb je een efficiënte en flexibele personeelsbezetting nodig.

werknemer ziekenhuis industrie werktijd uurrooster ploegenrooster

Grip op de planning

Bij deze en andere vraagstukken inzake uw personeelsplanning kan Déhora u ondersteunen. Dat kan o.a. door