Personeelsplanning PlanScan™ 🔍

Til je personeelsplanning naar een hoger niveau! Wens je een glashelder inzicht in pijn- en verbeterpunten in je planning? Zoek je een startpunt voor een verbetering of professionalisering? Met de PlanScan houden we je volledige personeelsplanning tegen het licht, én helpen je op weg met een realistisch plan van aanpak.

zelfroosteren in drie stappen

Van inzicht tot verbetering

Planning verbeteren? Maak onderbouwde beslissingen op basis van juiste informatie en betrouwbare insights.

Misschien loopt je planning niet gesmeerd, maar je kan je vinger er niet op leggen. Heb ik te veel of te weinig mensen in mijn teams? Is het werkaanbod goed gekend? Zitten personeelsroosters goed in elkaar? Is er voldoende en duidelijke communicatie? Heb je software nodig? Misschien loopt je wel planning wél goed, maar wil je het nog beter doen en weet je niet goed waar te starten.  De PlanScan van Déhora is een prima startpunt om de koe bij de horens te vatten.

 

goede redenen zelfroosteren

Wat win je met een PlanScan?

Volledig beeld van sterke punten en werkpunten. Realistisch plan van aanpak voor een betere planning.

Na de PlanScan bekom je een helder rapport over de huidige werking van je personeelsplanning. En de weg die je moet volgen naar je gewenste werking. Wat gaat er goed, en wat kan (nog) beter? Wat zijn concrete werkpunten? Waar loopt het soms mis, en wat kan ik er aan doen? Samengevat:

 • Inzichten in de organisatie en de werking van je workforce planning;
 • Een analyse van de probleemvelden in je personeelsplanning;
 • Objectief advies op maat van jouw specifieke doelstellingen;
 • Werkbare quick wins en structurele oplossingen om je planning te verbeteren;
model personeelsplanning dehora proces organisatie

Wat onderzoeken we?

Beproefde en bewezen methode voor een compleet plaatje. Alle onderdelen van planning komen aan bod.

We vertrekken steeds vanuit je behoefte en doelstellingen. Voor de ‘audit’ van je planning baseren we ons op het beproefde Déhora drieluik. Hierdoor laten niets aan het toeval over. We behandelen:

 • Plan organisatie: de praktische en inhoudelijke inrichting van je planning.
 • Plan inhoud: de afstemming tussen werk en personeel: wie of wat wordt gepland?
 • Plan processen: hoe kom je tot de best mogelijke planning?

Onze aanpak

Van kennismaking tot terugkoppeling

1

1. Kennismaking en GAP analyse

Als startpunt brengen we je huidige en je gewenste personeelsplanning in kaart. Aan de hand van diepte-interviews, bijeenkomsten en informatieanalyses verzamelen we vanuit verschillende invalshoeken informatie over je personeelsinzet, je planning en je werkroosters. We onderzoeken de impact van personeelsplanning op je organisatie en bevragen de beleving ervan door je medewerkers.

Het is een bewuste keuze om je medewerkers te betrekken in dit proces. Enerzijds levert dit bijzonder nuttige (objectieve en subjectieve) informatie op, anderzijds zorgt dit voor een draagvlak voor (mogelijke) veranderingen.

starten met zelfroosteren

2. Analyse en rapportage

Op basis van het Déhora drieluik nemen we je personeelsplanning onder de loep. Het resultaat van dit onderzoek bundelen we in een overzichtelijk én leesbaar rapport. Per pijler ontvang je een uitwerking van:

 • De elementen die een positieve bijdrage leveren aan je huidige personeelsplanning;
 • De aandachtspunten (of werkpunten) binnen je huidige personeelsplanning;
 • Het maturiteitsniveau van elk onderdeel;
 • Praktische voorstellen tot verbetering: quick wins en structurele aanpassingen;
wat is zelfroosteren

3. Terugkoppeling en plan van aanpak

De resultaten van de PlanScan lichten we toe aan het management en aan het plannersteam. We tonen wat je organisatie goed doet, wat er nog beter kan, en hoe je daartoe geraakt.

We stellen een realistisch en werkbaar plan van aanpak op om je personeelsplanning, roosters etc. naar een hoger niveau te tillen. Als organisatie kan je daarop meteen zelf aan de slag. Of kan je een beroep doen op onze verdere begeleiding. De resultaten van de PlanScan kunnen gebruikt worden om een opdracht tot verbetering verder scherp te stellen.

de voordelen van zelfroosteren

Aan de slag met een Déhora Planscan?

Stuur ons een bericht of bel ons om alvast kennis te maken