Zowel in België als in Nederland is populariteit van zelfroosteren, of ‘individueel roosteren’ enorm toegenomen. Tegenwoordig is het concept van individuele arbeidstijd geen uitzondering meer. Het centrale idee blijft dat zelfroosteren vooral duurzaam moet zijn. Benieuwd wat dit betekent? Het boek Duurzaam Zelfroosteren kan je hier gratis downloaden.
Déhora maakt deel uit van het Netwerk Zelfroosteren. Dit netwerk bestaat uit deskundigen van organisaties, vakbonden, werkgeversorganisaties, kennisinstituten, softwareleveranciers en adviesbureaus.
In deze bijdrage leggen we de link tussen individueel roosteren en gezondheid. Wat betekent het concept van zelfroosteren? En welke effecten heeft zelfroosteren, of individueel roosteren, op de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers? Maken medewerkers gezonde keuzes als ze zelf werktijden mogen kiezen? En hoe kan je als werkgever, vakbond of ondernemingsraad helpen? Welke spelregels en kaders zijn dan van belang?
Het e-boek kan je hier gratis downloaden.
Vul je informatie in en ontvang het boek meteen in je mailbox
Van roosteraar naar coördinator De klassieke rol van de planner of dispatcher is die van roosteraar. Oftewel medewerkers inplannen op…
Capaciteitsplanning is goede start Een vakantieperiode gaat doorgaans gepaard met een toename of een afname van het werk. En dit…
Zelfroosteren is zeker niet voor elke organisatie een oplossing. De ene omgeving is meer geschikt dan de andere, en de…