Déhora is officieel ISO 27001 gecertifieerd dienstverlener meer informatie

Zowel in België als in Nederland is zelfroosteren, of ‘individueel roosteren’ stevig in de lift. Vandaag is het idee van inspraak in eigen werktijden eerder regel dan uitzondering. Belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat zelfroosteren vooral ook een duurzame oplossing moet zijn. Benieuwd wat dat betekent? Download hier het gratis boek “duurzaam zelfroosteren”

Zelfroosteren of individueel roosteren?

Zelfroosteren biedt medewerkers de mogelijkheid om meer invloed uit te oefenen op de eigen werktijden. En daarmee kunnen medewerkers ook bewustere keuzes maken rond de eigen werk-privé balans. Tevreden medewerkers vergroten de kans op tevreden klanten. En dat is ook het voordeel van de organisatie: verhoogde productiviteit en betrokkenheid, meer flexibiliteit en minder ziekteverzuim.

Boek duurzaam individueel roosteren

In deze nieuwste bijdrage van het Netwerk Zelfroosteren leggen we de link tussen individueel roosteren, werkbaar werk en gezondheid: wat betekent het concept van zelfroosteren voor de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers? Wat zijn de effecten van zelfroosteren? Maken medewerkers echt gezonde keuzes als ze zelf werktijden mogen kiezen? En hoe kan je als werkgever, vakbond of ondernemingsraad helpen? Welke spelregels en kaders zijn dan van belang?

Het boek Duurzaam Individueel Roosteren is hier onder gratis te downloaden.

Download het boek over zelfroosteren

Vul je informatie in en ontvang het boek meteen in je mailbox

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Over Netwerk zelfroosteren

Het Netwerk Zelfroosteren is een kennisnetwerk met bedrijven zoals Déhora, alsook vakbonden, werkgeversorganisaties en kennisinstituten. Dit netwerk heeft als doel om kennis, kunde en inspiratie over zelfroosteren op een onafhankelijke manier ter beschikking te stellen voor organisaties.

Ook interessant

Heb je deze berichten al gezien?

vakantieplanning verlofplanning Déhora
8 basisregels voor de beste verlofplanning van je personeel

Tip 1: begin je verlofplanning op tijd Het is echt niet zo vreemd om al in oktober te starten met…

nieuwe rol van planner bij zelfroosteren
De nieuwe rol van de dispatcher of planner bij zelfroosteren

Van roosteraar naar coördinator De klassieke rol van de planner of dispatcher is die van roosteraar. Oftewel medewerkers inplannen op…

succesfactoren voor zelfroosteren
7 succesfactoren voor zelfroosteren

Zelfroosteren is zeker niet voor elke organisatie een oplossing. De ene omgeving is meer geschikt dan de andere, en de…