Déhora is officieel ISO 27001 gecertifieerd dienstverlener meer informatie

Van werkaanbod naar personeelsbehoefte

Het kan behoorlijk lastig zijn om objectief vast te stellen wat je (toekomstige) werkaanbod is, en hoeveel medewerkers of FTE je werkelijk nodig hebt om dat werk uit te voeren. Onze adviseurs bieden ondersteuning bij de vaststelling van je werk en de vertaling daarvan naar de optimale personeelsformatie.

personeelsbehoefte capaciteitsplanning

Formatiebepaling of formatieberekening?

Het aantal benodigde medewerkers in een bepaalde periode, voor een bepaalde afdeling. Oftewel: hoeveel FTE heb je nodig?

Bij best veel organisaties wordt de behoefte aan personeel (of de formatie) vastgesteld op basis van budgetten. En niet op basis van de hoeveelheid werk. Laat staan het toekomstige werkaanbod. Met tot gevolg: werk dat blijft liggen, hoge werkdruk en ontevredenheid bij je medewerkers.  Maar we weten dat dit in de praktijk geen eenvoudige oefening is.  Het werkaanbod kan variëren per dag, per week, per seizoen of zelfs per uur.  En er is een groot verschil tussen bruto en netto beschikbaarheid van je medewerkers.

de voordelen van zelfroosteren

Zo pakken wij het aan

Stap 1: Vaststelling van hoeveelheid werk per activiteit
Een analyse van het werkaanbod per tijdseenheid (uur, dag, week, seizoen) op taakniveau. Hiervoor hanteren we diverse technieken en informatiebronnen

Stap 2: Objectieve én subjectieve tijdmetingen
We brengen de effectieve tijdsbesteding van je medewerkers in kaart.  Door middel van ervaringsgegevens, historische informatie en prognoses bekomen we een objectief beeld van je huidige en je toekomstige werkaanbod.

Stap 3: Definitie van je benodigde personeelsbehoefte
Tot slot vertalen we dit naar je werkelijk benodigde personeelsbehoefte of formatie. We kijken naar kwantiteit (hoeveel) en kwaliteit (competenties en deskundigheid).

Kan je onze hulp gebruiken?

Stuur een bericht of geef een belletje om kennis te maken

Ook interessant

Ontdek ook onze andere diensten en opleidingen

Eerste hulp bij nieuwe uurroosters

Laat eens naar je personeelsroosters kijken. Met gericht advies en een kritische blik helpen we je op weg naar de best passende uuroosters voor je organisatie.

Naar gezondere werkroosters!

Personeelsplanning en gezondheid gaan hand in hand. Wij helpen je met de beoordeling en de realisatie van 'gezondere roosters' voor jouw medewerkers.

Algemene vorming
opleiding personeelsplanning workforce management
Vakopleiding
  • 3 lesdagen + examen
  • Antwerpen
€ 1700, excl. btw
Vakopleiding personeelsplanning

Wil je je algemene kennis rond personeelsplanning en roosters verbeteren? Of ben je helemaal nieuw in de functie van dispatcher of planner? Dan mag je deze basisopleiding niet missen.