Personeelsplanning
in field services

De juiste hulp op het juiste moment, daar draait het om als je buitendiensten levert. Een goede planning van field engineers of techniekers is dus van groot belang. In de eerste plaats voor de tevredenheid van je klanten, anderzijds voor kwaliteit, (kosten) efficiëntie en de tevredenheid van je éigen medewerkers.

dispatcher personeelsplanning techniekers
dispatcher van field services
dispatcher personeelsplanning techniekers
personeelsbehoefte capaciteitsplanning

Capaciteits- en verlofplanning

Plannen van techniekers is niet louter een kwestie van dagelijkse werkroosters. Het gaat ook over vooruit kijken, anticiperen en bijsturen. We zien vaak dat dispatchers of planners zich laten verrassen door veranderingen in het werk of personeelscapaciteit. Door seizoenspieken of door onderhoudsaanvragen die al een tijdje ‘op de plank’ liggen. Door middel van capaciteitsplanning kan je sneller, objectiever en efficiënter reageren op variaties in werkvraag of personeelsbezetting.

Lees meer
planscan drieluik personeelsplanning

Centralisatie en inrichting van planning

In de praktijk is planning vaak een mengelmoes van afspraken, regels, werkwijzes en rondslingende werkbladen. Zeker wanneer er sprake is van verschillende teams. Déhora ondersteunt je bij de inrichting en de organisatie van je personeelsplanning.  Het doel? Meer uniformiteit, meer transparantie en vooral meer efficiëntie. We helpen je bij het bepalen van taken, rollen en verantwoordelijkheden. We coachen je service planners of dispatchers. Desgewenst denken we mee na over de automatisering van processen of handelingen.

Lees meer
Miele interim dispatcher - planner van techniekers

Flexibele personeelsinzet

Planners in field services moeten snel en flexibel kunnen reageren op last-minute wijzigingen. Ook wanneer je planning al helemaal vol zit. Klanten, techniekers, managers en de salesafdeling strijden om voorrang. De ene klantvraag is mogelijks wat ‘belangrijker’ dan de andere. Die ene interventie mogelijks wat dringender dan de andere. De grote kunst bestaat eruit om je personeelsplanning flexibel en duurzaam te organiseren zodat er ruimte is voor dringende interventies.

Lees meer
Thuiswerken tijdens corona

Tijdelijke versterking

Kom je even handen tekort op de dispatch of planning? Heb je tijdelijk nood aan éxtra kennis naast je huidige dispatchers of je planningsteam? Zoek je dringend tijdelijk vervanging voor een dispatcher of planner die een tijdje ‘out’ zal zijn?  Onze eigen topplanners staan paraat, voor zowel lange als kortere periodes. Ze zijn snel ingewerkt en breed inzetbaar in heel België. Desgewenst kunnen we je ondersteunen bij de werving en selectie van nieuwe planners van buitendiensten.

Lees meer