Nacht van de Arbeid

In heel wat organisaties gaat het werk ook buiten de ‘normale’ kantoortijden gewoon door. Bepaalde taken gewoon niet kunnen wachten tot de volgende dag. Ploegenwerk en zelfs nachtwerk is dan noodzakelijk. Wie in shiften werkt heeft echter te maken met een aantal lichamelijke en sociale uitdagingen.

Nacht van de arbeid werken in de nacht
Nacht van de arbeid werken in de nacht nachtwerk
Nacht van de arbeid nachtdienst
nacht van de arbeid workshops gezondheid nachtwerk

Workshops: gezond werken in de nacht

Hoe negatieve effecten van nachtwerk voorkomen? Dat leer je in deze workshop boordevol tips en adviezen

Déhora ontwikkelde leuke en leerrijke workshops over gezondheid en werken tijdens de nacht en in wisselende ploegen. De workshops zijn gericht op wie met regelmaat in vroege of late diensten werkt.  De workshops zitten boordevol nuttige tips die de gezondheid, het sociale leven, en het concentratievermogen van nachtwerkers aanzienlijk kunnen verbeteren.

Meer over de workshops
nachtarbeid helden van de nacht

Helden van de nacht

Nachtarbeid is topsport! Een aantal nachtwerkers vertellen je graag meer over hun eigen werk en ervaringen.

Nachtwerk is in België nagenoeg onmisbaar. Maar het is niet eenvoudig. Alle verpleegsters, arbeiders, agenten, managers, magazijniers, piloten, bewakers, bakkers, postbedelers, drukkers,… steken we graag een hart onder de riem. Daarom zetten we in de maand april een aantal ‘helden van de nacht’ in de kijker.

Bekijk de blogpagina
nacht van de arbeid nachtwerkgever van het jaar

Nachtwerkgever(s) van het jaar

Organisaties in de kijker die maatregelen nemen om veiligheid en gezondheid te stimuleren

Ook dit jaar gaan we weer op zoek naar nachtwerkgever(s) van het jaar.  Werk je in een organisatie die extra maatregelen neemt om bijvoorbeeld de veiligheid en het comfort tijdens de nacht te verhogen? Denk maar aan een aangepaste (flexibele) planning, extra gezonde en gevarieerde voeding, aangepaste parkeerplaatsen of speciale verlichting op de werkvloer. Laat het ons weten!