Je personeelsplanning verbeteren? Start met een Déhora Planscan. 🔍
assessment en testen personeelsplanner

Assessment & testing

Wil je graag weten of de kwaliteiten van een medewerker aansluiten bij de functie van planner? Of wil je inzicht in het potentieel van een planner of leidinggevende?

Het vakgebied van personeelsplanning en workforce management is tamelijk complex. Er wordt best veel gevraagd van planners: communicatievaardigheden, ervaring, analytisch inzicht, meertaligheid, flexibiliteit, stressbestendigheid en punctualiteit. Dit betekent dat niet iedereen ‘gemaakt’ is voor het vak.

Met meer dan 30 jaar ervaring is Déhora dé uitgelezen partner om je (toekomstige) planners of managers eens op de rooster te leggen. Met onze assessments toetsen we de kennis en vaardigheden van je kandidaten.

Assessment voor planners

Déhora heeft op basis van jarenlange ervaring een assessment voor personeelsplanners ontworpen. Deze toetsing bestaat uit een set capaciteitentests, een persoonlijkheidstest, een learning agility test, de moderne postbaktest, een kennistoets en een roosteroefening. Ook gaan we door middel van een interview met de planner dieper in op ‘zachte’ competenties.

De standaard competenties van een planner moeten zijn:

  • communicatief vaardig
  • goed in samenwerken
  • initiatiefnemend
  • sterk probleemoplossend vermogen

Na elk assessment ontvangt je:

  • een overzicht van de kwaliteiten en de ontwikkelpunten van de kandidaat waarbij iedere competentie wordt omschreven;
  • een persoonlijkheidsbeschrijving en indicatie over wat de kandidaat motiveert of drijft in het leven;
  • indien gewenst een advies omtrent de geschiktheid van de kandidaat voor een betreffende functie

Assessment voor o.a. planning managers

Ook heel wat leidinggevenden hebben te maken met Workforce Planning. Bijvoorbeeld voor het behalen van kwaliteitsdoelstellingen en budgettaire eisen. Déhora biedt op maat gemaakte assessmentpakketten aan. Afhankelijk van de wensen en beoogde doelstellingen van de organisatie . Uit het assessment komen voorspellende waarden naar voren die we graag uitgebreid toelichten. Dit zal het maken van eventuele vervolgkeuzes en acties vergemakkelijken