Vragen over de impact van corona op je personeelsplanning? We staan voor je klaar!
Team Déhora samenwerken

Assessment & ontwikkeling

Wil je graag weten of de kwaliteiten van een medewerker aansluiten bij de functie van planner? Of wil je inzicht in het potentieel van een planner of leidinggevende?

Het vakgebied van personeelsplanning en workforce management is tamelijk complex. Er wordt best veel gevraagd van planners: communicatievaardigheden, ervaring, analytisch inzicht, meertaligheid, flexibiliteit, stressbestendigheid en punctualiteit. Dit betekent dat niet iedereen ‘gemaakt’ is voor het vak.

Met meer dan 30 jaar ervaring is Déhora dé uitgelezen partner om je (toekomstige) planners of managers eens op de rooster te leggen. Met onze assessments toetsen we de kennis en vaardigheden van je kandidaten.

Standaard assessment of à la carte?

Elke organisatie is uniek. Daarom hebben we verschillende testonderdelen uitgewerkt waaruit u een compleet assessment kan samenstellen. Een assessment dat het best uw specifieke functievereisten weerspiegelt. Alle onderdelen zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Het Déhora assessment-center staat garant voor een uitgebreide rapportering met persoonlijke terugkoppeling aan zowel uw organisatie als aan de kandidaat zelf. Ontdek alle mogelijkheden op de volgende pagina’s.

De standaard competenties van een planner moeten zijn:

  • communicatief vaardig
  • goed in samenwerken
  • initiatiefnemend
  • sterk probleemoplossend vermogen

Na elk assessment ontvang je:

  • een overzicht van de kwaliteiten en de ontwikkelpunten van de kandidaat waarbij iedere competentie wordt omschreven;
  • een persoonlijkheidsbeschrijving en indicatie over wat de kandidaat motiveert of drijft in het leven;
  • indien gewenst een advies omtrent de geschiktheid van de kandidaat voor een betreffende functie

assessment en test personeelsplanning dispatcha

Assessment voor o.a. planning managers

Ook heel wat leidinggevenden hebben te maken met Workforce Planning. Bijvoorbeeld voor het behalen van kwaliteitsdoelstellingen en budgettaire eisen. Déhora biedt op maat gemaakte assessmentpakketten aan. Afhankelijk van de wensen en beoogde doelstellingen van de organisatie . Uit het assessment komen voorspellende waarden naar voren die we graag uitgebreid toelichten. Dit zal het maken van eventuele vervolgkeuzes en acties vergemakkelijken