De juiste mix voor een optimale bezetting

Een gezonde mix van verschillende contracturen (voltijds, deeltijds,..) biedt flexibiliteit. Maar als medewerkers parttime werken is dat vaker op verzoek van de medewerker en niet op basis van wat jouw organisatie nodig heeft. Nodig de experts van Déhora uit om jouw ideale contractenmix te onderzoeken.

plan van aanpak Déhora

Flexibiliteit en zekerheid

Reageer op pieken en dalen in je werkaanbod met een uitgebalanceerde mix van voltijdse en deeltijdse medewerkers.

In retail, detailhandel en gezondheidszorg is er veel dynamiek in het werk. Drukke periodes, afgewisseld met rustige periodes. Soms ongelijk verdeeld per dag, week of maand. Openingstijden overschrijden vaak ook de standaard werkweek van 40 uur. Klassieke arbeidscontracten (8 uur per dag / 40 uur per week) bieden echter weinig flexibiliteit. Dus wordt er gewerkt met aanvullende (flexibele) deeltijdcontracten. Maar op het oog is het lastig om een goed overzicht te behouden van de meest efficiënte contractenmix en bezetting. Daar helpen wij je graag bij.

opleiding strategische personeelsplanning

Je optimale contractenmix

Het totaal aantal uren in een bepaalde contractenmix, gelijk aan je werkelijk benodigde capaciteit op verschillende tijdstippen.

Het doel van je contractenmix is een zo goed mogelijke afstemming tussen enerzijds de uren dat je werknemers dienen te werken en anderzijds je vereiste bezetting. Zonder onder- of overbezetting. En mét flexibiliteit om te kunnen schuiven bij drukte of kalmte. Jouw optimale contractmix is natuurlijk afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Zoals toegelaten contracttypes (soms zijn er beperkingen per type), afwezigheden, evenals je mogelijke diensttijden.

programma om uurroosters te maken

Onze aanpak

Onderbouwde simulaties van de optimale contractenmix voor (nieuwe) winkels en afdelingen

Aan de hand van diverse scenario’s en voorwaarden gaan wij op zoek naar je optimale contractenmix. Het doel is om je medewerkers een zo hoog mogelijk aantal contracturen te bieden, in lijn met je nodige bezetting. Vervolgens analyseren we de voor- en nadelen van elke beslissing en sturen we bij. Bij elk scenario gaan we na of er verbeteringen mogelijk zijn. Bijvoorbeeld door teams te groepen in functie van meer flexibiliteit. Op basis van ons advies kan je als organisatie onderbouwde beslissingen nemen rond aanwerving en de inplanning van je mensen.

Samen op zoek naar je ideale contractenmix?

Stuur ons een bericht of bel om alvast kennis te maken

Misschien ook interessant

Ontdek onze andere services inzake advies

workshop personeelsplanning capaciteitsplanning verlofplanning
Capaciteitsplanning opstellen

Capaciteitsplanning is een essentieel onderdeel van een efficiënte personeelsinzet. We ondersteunen je bij de opmaak van je capaciteitsplan.

softwareselectie personeelsplanning en roosters
Centrale inrichting van je planning

Wil je (een deel van) je personeelsplanning centraliseren? We helpen je bij de organisatie en inrichting van je planning

analyse personeelsplanning
Personeelsplanning PlanScan™

Wens je graag een objectieve doorlichting van je personeelsplanning, met verbeterpunten en plan van aanpak? Bekijk onze PlanScan!