Je personeelsplanning verbeteren? Start met een Déhora Planscan. 🔍

Vacature: Business Consultant

Voel je je als een vis in het water bij disciplines zoals bedrijfsprocessen, werkorganisatie en personeelsinzet? Heb je een goed inlevingsvermogen? Durf je verantwoordelijkheid te nemen en ga je steeds nauwkeurig te werk? Lees dan zeker verder!

Je opdracht als Business Consultant

Als Déhora Business Consultant werk je aan de ondersteuning en de begeleiding van organisaties in alle mogelijke sectoren. Tijdens de Déhora-adviestrajecten ligt jouw focus op uiteenlopende vraagstukken rondom personeelsinzet en personeelsplanning. Tijdens elk project leer je een nieuwe organisatie kennen, doe je enorm veel praktijkkennis op, en breid je steevast je professioneel netwerk uit. De ervaring en kennis die je opdoet, neem je mee naar je volgend project dat tegelijkertijd weer een nieuwe uitdaging is.

 • Als Business Consultant neem je een adviserende rol op. Van KMO tot Multinational, bij elke klant heb je dezelfde doelstelling: je levert onafhankelijk advies over strategische en operationele verbeteringen op vlak van personeelsplanning en workforce management;
 • Als Business Consultant werk je samen met verschillende mensen en afdelingen. Waaronder: teamverantwoordelijken, operationele managers, HR-managers en directieleden;
 • Als Business Consultant breng je sterktes en zwaktes van organisaties in kaart en analyseer je de informatie om tot structurele en vooral duurzame verbeteringen te komen;
 • Als Business Consultant breng je alle betrokken stakeholders samen en zorg je ervoor dat je op een doordachte manier de interne samenwerking verstrekt. Je houdt daarbij rekening met verschillende belangen;
 • Als Business Consultant bewaak je tot slot de efficiëntie van personeelsplanning. In samenspraak met de betrokken managers en verantwoordelijken evalueer je de werking en geef je advies over verbeterpunten.

Wat is workforce planning nu precies?

Personeelsplanning is een breed begrip waar iedereen wel dagelijks mee te maken heeft. Het gaat aan de ene kant over werktijd – toch wel een van de belangrijkste aspecten van zowel werk als welzijn. Aan de andere kant gaat het over de vraag van onszelf als consument. Denk maar aan een flexibele dienstverlening, de levering van pakjes, het maken van producten, de verlening van zorg, etc.  Personeelsplanning gaat over een efficiënt beheer van medewerkers zodat het werk kan worden uitgevoerd op die momenten dat het werk in principe moet worden uitgevoerd. De juiste man (of vrouw) op de juiste plek, op het juiste tijdstip.

Door de impact van personeelsplanning op o.a. gezondheid en werktijden is het bovendien ook een bijzonder actueel onderwerp. Er is heel wat te lezen over de toename van burn-out, werkdruk en langdurig ziekteverzuim. Organisaties moeten steeds sneller en flexibeler inspelen op de vraag van de markt. Medewerkers willen te kiezen hebben en ze willen uurroosters persoonlijker invullen. Steeds meer organisaties raken daarmee doordrongen van het belang van een goede workforce planning.

Zijn dit jouw kwaliteiten en troeven?

We zijn op zoek naar een gemotiveerde collega met (minstens) het denkniveau van een academische bachelor, alsook een bedrijfskundige, economische en/of logistieke oriëntatie.

 • Je houdt wel van een uitdaging;
 • Je bent flexibel;
 • Je wilt jezelf voortdurend blijven ontwikkelen;
 • Je bent een teamplayer, maar je kan ook goed zelfstandig aan de slag;
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en je durft actief te handelen;
 • Je bent diplomatisch en klantgericht
 • Je motiveert en inspireert mensen;
 • Je hebt analytisch inzicht en je kan planmatig werken
 • Je kan je vinden in de hands-on mentaliteit binnen onze organisatie;
 • Je wilt bijdragen aan de groei van een internationale organisatie;
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlands en de Franse taal
 • Je hebt een goede kennis van de MS-Officeprogramma’s
 • Je hebt ervaring met productieprocessen, ERP-systemen en business analyse;
 • Je hebt ervaring met het inrichten en doorgronden van processen.

Dit hebben we je te bieden

Je krijgt van Déhora de mogelijkheid om te leren en te werken in een sterk groeiende en dynamische organisatie, nota bene dé marktleider in het vakgebied van workforce planning. Je komt terecht in een team van ervaren planners, managers, bedrijfs- en bestuurskundigen, (arbeids)psychologen, arbeidssociologen, onderzoekers en IT’ers. Je profiteert van heel wat kennis en ervaring. Tijdens je job is er ook heel wat ruimte voor initiatief, inspraak en vernieuwing.

Voorts kan je rekenen op goede ondersteuning en op een interessant, marktconform salarispakket in overeenstemming met jouw opleiding en ervaring. Aanvullend ontvang je extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een laptop, een gsm plus abonnement, ecocheques, hospitalisatieverzekering en een bedrijfswagen met tankkaart.

Interesse in deze functie?

We verwachten jouw geactualiseerde cv en een sollicitatiebrief met een onderbouwde motivatie. Kandidaten worden na cv selectie uitgenodigd voor een eerste gesprek en testen. Na een positieve evaluatie volgen nog vervolggesprekken en een assessment.

Kruip in je pen en bezorg ons je cv en motivatie (t.a.v. Laura Waets) via hr@dehora.be of via onderstaande formulier.