Déhora is officieel ISO 27001 gecertifieerd dienstverlener meer informatie

Werklast- en werkdrukmeting

Software voor meting werklast en werktijd

workshop time management planning personeel

Inzicht in werktijd en werkdruk

 • Mobiele tijdmeting
 • Directe en indirecte taaktijden
 • Indicatie van werkdruk
 • Inzicht in personeelsbehoefte

Werklast- en werkdrukmeting via Planpoint

Hoeveel tijd spenderen je medewerkers écht aan een taak? Ervaren ze hoge werkdruk? En weet je welke personeelsbehoefte het beste past bij je workload? Via Planpoint kan je ook werklast- en/of werkdrukmetingen uitvoeren. Meet objectieve werklast en tijd op taakniveau, in combinatie met fysische en mentale belasting. Deze module is ook beschikbaar als standalone toepassing.

Vraag hier een gratis demo aan
déhora personeelsplanning software planpoint

Inzicht in tijd en personeelsbehoefte

De vraag is dus: hoeveel medewerkers en hoeveel tijd heb je werkelijk nodig om op werkbare wijze het werk uit te kunnen voeren?

Een teveel aan medewerkers leidt tot onnodig hoge kosten. Maar te weinig mensen en een tekort aan tijd leidt tot te hoge werkdruk, ontevreden collega’s, een achterstand in werk en allerlei uitdagingen rond kwaliteit.  Met de tijdstudie module van Planpoint verzamel je op eenvoudige manier betrouwbare tijd- en werklastinformatie. Met die informatie kan je aan de slag om je bezetting, normtijden, taakorganisatie en planning te optimaliseren.

mobiele toepassing planpoint

Werkbeleving medewerkers

Samen met objectieve taak-en tijdinformatie kan je ook de tijdbeleving en het perspectief van je medewerkers (laten) registreren.

Ervaren je medewerkers de werkdruk als hoog of aanvaardbaar? Vinden ze bepaalde taken zwaar of hebben ze het gevoel dat ze te weinig tijd krijgen voor een opdracht? Maak inzichtelijk waarom en hoe. Laat je medewerkers zélf hun taken en werklast meten, of je kan de meting ook laten uitvoeren door een extra meeloper. En dit gewoon via de éigen smartphone. De mobiele toepassing is eenvoudig en zeer intuïtief in gebruik.

capaciteitsplanning en verlofbeleid

Maak onderbouwde keuzes

Informatie uit je tijdstudie met Planpoint biedt je een schat aan informatie over knelpunten en mogelijke verbeteringen.

Na je meting via planpoint bekom je ruwe data die je vervolgens kan analyseren om je werkorganisatie en je personeelsinzet te optimaliseren. De data kan je rechtstreeks exporteren naar Excel of een business intelligence software. Uit je tijdmeting haal je o.a.

 • taken en tijdsbesteding per taak;
 • inschatting normtijden;
 • indicatie van werkdruk;
 • oorzaken van hoge of lage werkdruk;
 •  inzicht in personeelsbehoefte
 • motivatie, variatie en emotionele belasting
 • efficiëntie van werkprocessen;

Een vraag over deze software?

Meer weten? Of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden?