Je personeelsplanning verbeteren? Een slimmere personeelsinzet? We helpen je op weg 🔍

World Health Day – gezondheid en nachtwerk

nacht van de arbeid workshops gezondheid nachtwerk

Vandaag is het World Health Day! En dat is natuurlijk een goed excuus om onze workshops rond nachtwerk in de kijker te plaatsen. In deze workshops geven we nachtwerkers heel wat nuttige tips en adviezen. Een echte aanrader! Hint hint!!

Bewustwording en preventie

Naar schatting werkt 12% van de Belgische beroepsbevolking met enige regelmaat ’s nachts of in late en vroege uren. De ene kan beter tegen nachtwerk dan de andere. Maar hoe je het ook draait of keert, nachtwerk is zwaar. Voor je lichaam en voor je sociale leven. Gelukkig kan je als medewerker al zelf een aantal kleine acties ondernemen om fit en vrolijk te blijven. Bij Déhora komt dit tijdens onze workshops aan bod! Wij organiseren deze exclusief bij bedrijven.

Workshops boordevol tips

Tijdens de workshops leren je medewerkers meer over de lichamelijke en sociale risico’s van werken in ploegen. Wat kan er bijvoorbeeld gebeuren wanneer je niet goed op je lichaam let? We maken hen bewust van mogelijke veiligheidsrisico’s, zoals alertheid en prestatievermogen tijdens verschillende uren van de dag. Daarnaast leren ze hoe ze bijvoorbeeld sociale risico’s kunnen herkennen. Aanvullend krijgen nachtwerkers nuttige tips en adviezen rond gezondheid.

Wat komt er nu aan bod?

  • Algemene tips en strategieën rondom slapen
  • Concrete slaaptips bij verschillende diensten
  • Algemene tips en strategieën rondom gezond eten
  • Lichaamsbeweging
  • Onregelmatig werken en het gezin

Al de tips en adviezen die in de workshop aan bod komen vinden hun oorsprong in wetenschappelijk onderzoek. Verder geven we je heel wat nuttige tips van ‘ervaringsdeskundigen’ die zelf al jaren in shiften werken.

De workshops worden telkens op locatie georganiseerd, en dit kan in uw eigen bedrijf. En dit op het tijdstip dat het beste past voor uw medewerkers. Dit kan bij aanvang van een vroege of late dienst. Of na afloop van een shift. Tijdens de workshop ontvangen uw medewerkers ook een gezonde verrassing. Wil je graag meer weten? Aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Meer informatie over een workshop?

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ook interessant

slaaptips nachtwerk goede nachtrust
Slaaptips voor nachtwerkers | SOS nachtwerk

Nachtwerkers moeten overdag in bed kruipen, terwijl het buiten licht is en het lichaam net allerlei biologische processen geactiveerd heeft.…

nachtwerk nacht van de arbeid ploegen
Nacht van de Arbeid: aandacht voor nachtwerk

Helden van de Nacht Niet alleen verpleegsters, arbeiders of agenten werken ’s nachts. Ook site managers, magazijniers, piloten, bewakers, bakkers,…

verandering zomeruur zomeruur werken in shiften
Van winteruur naar zomeruur: impact op loon en gezondheid?

Dus… een uur minder betaald? Wie die nacht in ploegen werkt zal een uur minder moeten presteren. Maar ontvangen zij…