Je personeelsplanning verbeteren? Een slimmere personeelsinzet? We helpen je op weg 🔍

Uw personeelsplanning ‘in form’ met het Planning Service Center

Planning Service Center

Op een gegeven moment wordt het je teveel. Het werkblad dat je zo netjes in Excel had gemaakt voor de planning van je medewerkers is een onoverzichtelijke zooi. Je beseft dat je zelf eigenlijk geen tijd meer hebt voor de planning. Teveel gedoe om vrije dagen, vervanging van ziekte en urencompensatie te regelen. Het werk blijft gewoon doorgaan, en eerlijk gezegd heb je wel wat andere zaken aan het hoofd. Dat plannen, kan dat niet handiger? Is daar bijvoorbeeld geen app voor? Dankzij het Planning Service Center helpen we je op weg!

Misschien moet je wel een (extra) planner aannemen. Wellicht in combinatie met wat administratieve zaken. Of met de calculatie en werkvoorbereiding. Ofwel leg je de planning gewoon bij één van de buitendienstmedewerkers. Een paar uurtjes per week zou wellicht voldoende kunnen zijn, niet? Die ene medewerker die wat lichamelijke klachten had, dat zou wellicht kunnen helpen om hem aan de slag te houden.

Plannen iets wat je er wel bij kunt doen?

Het begint ergens. Het idee dat planning iets is dat je er wel bij kunt doen. Of dat iemand er wel bij kan hebben. Je kan enorm veel geluk hebben en iemand in de organisatie hebben die het goed oppakt. Mooi, zo’n voltreffer. Je kan ook pech hebben. Denk maar aan uurroosters die niet kloppen of die niet in evenwicht zijn. Het gevolg zijn ontevreden medewerkers of klanten. Jammer, zo’n misser. Maar hoe los je dit nu duurzaam goed op?

Je staat er niet alleen voor

Plannen is een vak apart. Een goede planner is opgeleid en beschikt over de juiste vaardigheden. Net zoals bij elke vakman werkt je planner graag met goed gereedschap. Een goede planner en de juiste software om mee te werken zijn van toegevoegde waarde voor iedere organisatie waar personeelsinzet voortdurend moet worden afgestemd op het werkaanbod.

Dus wat te doen?

Zoek zelf een goede planner of laat je bij het werven en selecteren helpen door onze gespecialiseerde recruiter. Kan je niet de nodige middelen vrij maken voor een fulltime planner of een investering in software? Breng (een deel van) je planning dan onder bij ons Planning Service Center en wij zorgen voor je personeelsplanning!

Ook interessant

erreurs
5 veelgemaakte fouten in personeelsplanning

1. Te laat de planning maken Planners of dispatchers zijn soms zo gefocust op dagelijkse gebeurtenissen dat ze te laat…

webinar zelfroosteren
Webinar: 10 tips voor zelfroosteren met succes!

Je las het de voorbije weken in verschillende media dat steeds meer bedrijven werknemers hun dienstrooster zelf laten invullen. Het is dan ook…

nieuwjaar nieuwe planning
Een nieuw jaar! Een nieuwe en betere planning?

Ogenblik van reflectie Het nieuwe jaar is voor alle organisaties een natuurlijk moment om eens te kijken naar de personeelsplanning.…