Zorgconferentie sociale innovatie in de zorgsector / 8 november

zorgconferentie sociale innovatie zorgsector

Ontwikkelingen van medische kennis en technologische mogelijkheden zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. Maar ook op sociaal en maatschappelijk terrein is er al jaren heel wat in beweging. De zorg- en welzijnssector moet zich stilaan ook aan die veranderende realiteit aanpassen: vernieuwing in arbeidsorganisatie, de manier van werken én meer oog voor de mensen achter de zorgtaken.Dat is het meteen uitgangspunt van deze boeiende en uitdagende zorgconferentie, op 8 november te Grimbergen.

Dat is het meteen uitgangspunt van deze boeiende en uitdagende zorgconferentie, op 8 november te Grimbergen.

De zorg- en welzijnssector moet zich aan een veranderende realiteit aanpassen: stijgende zorgvragen, een andere visie op zorgverlening, nieuwe technologieën, digitalisering, mondigere patiënten en cliënten die meer zorg op maat, en dus meer samenwerking over de grenzen van sectoren verwachten, noem maar op.

Om op die toenemende en verschuivende zorgvragen een antwoord te kunnen bieden zal er…

  • … efficiënter en slimmer gewerkt moeten worden.
  • … klantvriendelijker en vooral méér vraaggericht gewerkt moeten worden;
  • … zal sàmen gewerkt moeten worden: met ruimte voor initiatief en zeggenschap

Sessies en sprekers

Vooraanstaande sprekers en vertegenwoordigers vertellen u tijdens deze boeiende dag graag meer over hun kennis, ervaringen en opvattingen rondom (de urgentie van) sociale innovatie in de zorgsector. Met veel trots verwelkomen we o.a de volgende sprekers:

  • Jo Vandeurzen (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin)
  • Ben Jansen (CEO en oprichter van Déhora Consultancy Group)
  • Chris Wuytens (Managing Director bij Acerta Consult)
  • Pieter Van Herck (VOKA Health Community)

Best practices en inloopspreekuur

In drie aansluitende verdiepingssessies of best practices tonen vertegenwoordigers uit de praktijk – Dominique Luyckx, Stad Geel / Hein Staps, Koraal Groep / Jan Blockhuys, Woordzorg – hoe het effectief anders kan.

De dag eindigen doen we met een inloopspreekuur met eindborrel waarvan u gebruik kan maken om met aanwezige deskundigen in gesprek te gaan.

Bekijk hier het volledige programma
U kan zich niet meer aanmelden voor deze conferentiedag

Ook interessant

webinar zelfroosteren
Webinar: 10 tips voor zelfroosteren met succes!

Je las het de voorbije weken in verschillende media dat steeds meer bedrijven werknemers hun dienstrooster zelf laten invullen. Het is dan ook niet…

congres duurzame flexibilisering werktijden
Congres Duurzame Flexibilisering – 10 februari in Hilversum (NL)

Met aansprekende vertellers in een stimulerende omgeving zal een antwoord gegeven worden op, in elk geval, deze vragen: Waar praten…