Een complete audit van je personeelsplanning en roosters? Bekijk onze Planscan

Werken bij Déhora? Maak kennis met backend developer Jens

Backend developer Jens

Maak kennis met onze backend developer Jens. Met veel enthousiasme vertelt hij je graag meer over werken bij Déhora.   

Hoe ziet jouw dag eruit Jens? 

“Ik begin mijn dag altijd met een team meeting met het software team. Tijdens deze meeting overlopen we onze planning van de dag. Vervolgens check ik mijn mailbox en bekijk ik of er mails zijn binnengekomen met eventuele issues. Ik overleg met projectleiders wat het plan van aanpak is en of deze issues voorrang krijgen op de rest van de taken van de dag. 

Nadat elke taak is afgerond, overleg ik deze met de consultant die het project leidt. Ik licht hen in over de aanpassingen aan de software en meld hen dat de software klaar is om getest te worden. De taken die ik moet uitvoeren hangen af van project tot project, wat mijn werk heel uitdagend maar ook heel interessant maakt.” 

Aan welke projecten werk je? 

“Ik ben momenteel bezig met projecten voor het Rode Kruis, het OCMW en het vaccinatiecentrum voor stad Hasselt. Voor het Rode Kruis hou ik mij bezig met aanpassingen aan de software die de payroll berekent voor de medewerkers. Ik doe ook aanpassingen aan hun softwarepakket, voer verbeteringen door en los bugs op. Voor het vaccinatiecentrum zet ik een automatische mailing op zodat vrijwilligers opgeroepen kunnen worden. Ik zorg ook voor een overzicht met alle beschikbaarheden waarvoor het vaccinatiecentrum vrijwilligers zoekt om dit te bemannen.” 

Wat vind je van deze projecten? 

“Het interessante aan de projecten waaraan ik werk is dat er enorm veel variatie is. Elk project is anders omdat we vrij veel software op maat maken. Dit zorgt elke keer voor een nieuwe uitdaging, aangezien de software gebaseerd is op de noden van de klant. Er is veel afwisseling in mijn takenpakket; de ene dag ben ik bezig met installatie, de andere dag met upgraden, bugfixing,…  Noem maar op!” 

Waarom Déhora? 

“Déhora is een heel aangenaam bedrijf om voor te werken. Een groot voordeel is dat er veel communicatie is tussen bijvoorbeeld consultants en het development team. We werken op tal van projecten, wat zeer uitdagend maar ook zeer boeiend is. Doordat we in een klein team werken krijg je ook de ruimte om ideeën aan te brengen. Je voelt echt dat je gewaardeerd wordt en dat ieder teamlid belangrijk is. Er is veel uitdaging in het oplossen van complexe problemen, wat veel zelfvoldoening geeft. Ik werk hier enorm graag als backend developer!” 

Hoe heb jij jouw sollicitatie ervaren? 

“Mijn sollicitatie heb ik als zeer positief ervaren. Het sollicitatieproces verliep heel vlot en de gesprekken volgden elkaar snel op. Het eerste gesprek was met Talent Advisor Laura. Het daaropvolgende gesprek was met de backend ontwikkelaar Franklin en onze directeur Luk. Het feit dat de directeur aanwezig was tijdens de sollicitatiegesprekken vond ik super! Franklin heeft me tijdens ons gesprek enkele technische vragen gesteld die ik moest beantwoorden. Hierna heb ik nog een derde gesprek gehad met enkel Luk, waarna ik vrij snel te horen kreeg dat ik bij Déhora aan de slag mocht gaan.”

“Tijdens mijn opleiding werd SQL helemaal anders voorgesteld dan hoe het in het echt blijkt te zijn. Toen ik startte bij Déhora had ik nog niet veel ervaring met SQL, maar ik heb bij Déhora de kans gekregen om te groeien en hierover bij te leren. Franklin (backend ontwikkelaar) heeft me heel goed begeleid in het onder de knie krijgen van SQL. Ik kende de basis wel maar door intensief met SQL te werken heb ik er meer het nut en de kracht van ingezien; er zijn veel meer dingen mee mogelijk dan veel mensen denken. Het is een leuke uitdaging om zoveel bij te leren over een taal waarin je nog niet veel ervaring mee hebt. Ik leer elke dag nog nieuwe zaken over SQL; het is heel veelzijdig en interessant en ik ben heel blij dat ik de kans kreeg om me hierin te verdiepen.” 

Welk advies geef jij aan de werkzoekende IT studenten? 

Het klinkt misschien cliché, maar mijn allerbelangrijkste advies is: sta open om nieuwe dingen bij te leren! Bij Déhora draait de jobinhoud altijd rond planning, maar de job houdt zoveel meer in dan dat. We werken aan planningsoftware, maar dit is veel breder dan veel mensen denken; mijn werk is enorm gevarieerd. Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken en daar moet je voor openstaan. Staar je dus niet blind op specifieke taal en/of technologieBinnen software en development is probleemoplossend denken heel belangrijk 

Aan de slag als backend developer bij Déhora?

Heb jij een passie voor IT en ben je op zoek naar een (nieuwe) uitdaging? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent om ons team te vervoegen. Solliciteer nu!

Vacatures software team

Ook interessant

Workforce planner Geert
Maak kennis met Geert, onze rots in personeelsplanning

Hoe ziet je doorsnee dag eruit als planner? “Als planner heb je nooit een doorsnee dag. Dat is net het…

Stage bij Déhora Ina
Een succesvolle stage in coronatijd? Maak kennis met stagiaire Ina!

Stagiaire zkt. stageplaats   Toen ik begon aan mijn zoektocht naar de perfecte stageplaats, was ik naïef genoeg om te denken dat…

dehora tinne peeters
Collega in beeld: Tinne Peeters, managing consultant

Hoe ben je bij Déhora terechtgekomen? Toen Déhora België 9 jaar geleden nog in de kinderschoenen stond, heeft Luk Berlanger,…