Déhora is officieel ISO 27001 gecertifieerd dienstverlener meer informatie

Stage in tijden van corona? Jolien vertelt je er alles over

Stage bij Déhora Jolien Thys

Bij Déhora verwelkomen we stagiairs altijd met open armen. Ze bieden een helpende hand en een frisse blik. En naar het schijnt is een stage bij Déhora nog eens leerrijk, leuk en veelzijdig ook. Een tweetal maanden geleden zou Jolien een stage starten bij Déhora. En toen brak de coronacrisis in volle geweld los. Hoe heeft zij deze bijzondere stage ervaren? Lees verder, ze vertelt het je graag zelf.

We zijn er bijna, of toch niet?

Mijn naam is Jolien Thys. Ik ben studente aan Karel de Grote Hogeschool en volg de opleiding KMO-Management. Om mijn opleiding af te ronden moest ik enkel nog een stage lopen. En dan zou het er voor mij op zitten. Een stage bij Déhora zag ik vanaf moment één helemaal zitten. Het takenpakket zag er boeiend uit, en ik had ook een erg goed gevoel bij het bedrijf. Maar net voor de aanvang ging heel België in lockdown. Wat nu? Zou mijn stage wel doorgaan? En zou ik dit jaar nog wel afstuderen?! Heel wat onzekerheden dus. Gelukkig zag mijn stagementor het helemaal zitten. We zouden er samen het beste van maken, en daarin zijn we meer dan geslaagd!

Stage vanuit je kot

Normaal word je op je eerste stagedag verwelkomd op kantoor. Je leert waar de koffiehoek en de printer staan, en je ontmoet allemaal nieuwe gezichten. Daarnaast verneem je wat je taken zullen zijn. Uiteraard moest dit nu helemaal anders. Een behoorlijke uitdaging vond ik zelf! Maar dankzij uitstekende begeleiding en ondersteuning van mijn stagementor Kevin, verantwoordelijke marketing en communicatie, liep dit helemaal los. Kevin nam me mee in de verschillende activiteiten van Déhora. Aan de hand van enkele opdrachten kon ik kennismaken met de wereld van personeelsplanning. We hadden regelmatig (online) overlegmomenten om kennis uit te wisselen, of om nieuwe opdrachten te introduceren. De communicatie en samenwerking was open en duidelijk. Ik kon altijd met mijn vragen, ideeën of gedachtegang terecht, wat bijzonder fijn is. Bovendien stond ook de rest van het enthousiaste en professionele team van Déhora altijd klaar.

jolien thys stage déhora consultancy group

Een leerrijke ervaring

Ik bracht dus mijn eerste stageweken door in mijn kot. Dat was niet altijd even eenvoudig, maar wel erg leerrijk. Ik heb slim leren omgaan met communicatie via digitale tools. Dat is op zich een skill. Vergaderingen inplannen, vragen voorbereiden voor de call, efficiënt en meteen ter zake komen. Noem maar op. De thuisstage heeft me ook meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen bijgebracht, aangezien het minder eenvoudig is om snel iemand aan te klampen. En natuurlijk word je discipline serieus op de proef gesteld, er zijn thuis wat meer verleidingen dan op de werkvloer.

Personeelsplanning wat?

Uiteraard was deze stage ook inhoudelijk leerrijk. Enerzijds omdat het vakgebied van personeelsplanning, en alles eromheen, erg interessant en boeiend is. In mijn gedachten ging ik stage doen in de HR sector. Niets blijkt minder waar. Zonder enige kennis of ervaring werd ik in de wereld van personeelsplanning gegooid. Ik wist zelfs niet wat personeelsplanning inhield. Na een inwerkperiode werd meteen duidelijk dat personeelsplanning veel verder gaat dan roosters maken of koppen plannen. Ook zaken zoals flexibiliteit, inzetbaarheid, gezondheid en tevredenheid vallen onder de noemer van personeelsplanning. Heel interessant! De begrippen workforce planning, strategische personeelsplanning, capaciteitsplanning, roosters, enzovoort kregen meer en meer betekenis. Hierbij kwam ik tot het inzicht dat de expertise van Déhora zeer specifiek en uniek is.

Veelzijdige taken

Op basis van mijn achtergrond, vaardigheden en interesses werd bovendien een mooi takenpakket samengesteld. In mijn geval waren het taken die in lijn liggen met de domeinen marketing en verkoop. Mijn opdrachten hadden betrekking tot copywriting, beheer van sociale media en website, SEO en SEA. Alsook meer ondersteunende taken zoals het opmaken van templates, het up-to-date houden van het klantenbestand, etc. Kortom, boeiende taken met voldoende afwisseling.

De meest uitdagende stageopdracht vond ik het copywriting. Het domein van personeelsplanning is erg specifiek, en voor mij soms een beetje abstract. Ik moest me op vrij korte termijn – en van op afstand – verdiepen in verschillende onderwerpen zoals capaciteitsplanning, strategische personeelsplanning. Daardoor was het niet altijd even eenvoudig om inhoudelijk sterke en tegens toegankelijke teksten te schrijven. Tijdens deze stage heb ik mijn schrijfvaardigheden zeker en vast verbeterd. (En het resultaat mocht er zijn! red.)

Persoonlijke impressies

Ondanks de ‘valse start’  heb ik toch een helder beeld gekregen van de bedrijfscultuur van Déhora. Ik kan het in 3 woorden omschrijven: jong, dynamisch en transparant. Het viel me meteen op dat er bij Déhora een zeer informele en fijne sfeer hangt. Dit komt tot uiting in de manier hoe er onderling wordt gecommuniceerd. Heel persoonlijk, open en betrokken. Daarnaast is Déhora België best een jong bedrijf. Niet qua ervaring natuurlijk, wel qua spirit en moderne mindset. Ze zijn mee met hun tijd en blijven vooruit denken. Tot slot is het een bedrijf met veel dynamiek en beweging. Medewerkers beschikken over heel wat vrijheid en flexibiliteit in werktijden. Wat natuurlijk ook overeenstemt met hun visie op personeelsplanning en personeelsinzet. Als stagair profiteer je ook mee van die vrijheid en die dynamiek, waardoor je je automatisch erg betrokken gaat voelen.

Kortom, zoek je een bedrijf voor je stage? Ben je op zoek naar variatie, een goede begeleiding en een toffe werkomgeving? Dan moet je zeker bij Déhora gaan aankloppen! 😊 Je komt in een jonge en open omgeving terecht, met gepassioneerde en gezellige mensen.

Een stage bij Déhora

Studenten van de meest uiteenlopende studierichtingen komen bij ons over de vloer. Stagiairs draaien mee net zoals de professionele medewerkers, ze worden beschouwd als een volwaardig teamlid. We zijn van mening dat het dé manier is om theorie in de praktijk te brengen. En om eens van het bedrijfsleven te proeven. Het is een geweldige ervaring waar ook wij als bedrijf beter van worden. We krijgen het warm van het jeugdige enthousiasme, de energie en de frisse blik die studenten met zich meebrengen. Zin in een stage bij Déhora? Twijfel zeker niet om ons te contacteren!

Ook interessant

dehora personeelsplanning is een vak
Waarom is personeelsplanner een geweldig beroep?

Personeelsplanning lijkt voor veel ‘buitenstaanders’ niet het meest boeiende vak. Maar niets is minder waar! Als manpower of workforce planner…