Déhora is officieel ISO 27001 gecertifieerd dienstverlener meer informatie

Project duobanen in de zorg genomineerd voor I2C

personeelsplanning in de zorg

Het project ‘duobanen in de zorg – Van deeltijds naar voltijds met een duobaan’ van POM-ERSV Limburg en partners is genomineerd is voor de I2C – Innovation to Care – Awards 2014. Breng vandaag nog je stem uit!

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van het aantal werknemers in de gezondheidszorg deeltijds aan de slag is. In heel wat gevallen gebeurt dit buiten de wil van de werknemers om. POM Limburg berekende dat in 2011 in Limburg maar liefst 6.732 werknemers in de zorgeconomie onvrijwillig deeltijds werkte. Hierdoor verlaten heel wat goede werkkrachten de zorgsector. Die nochtans nood heeft aan bijkomende ervaren werknemers. Door een haalbare combinatie van verschillende deeltijdse jobs zouden deze medewerkers echter voltijds aan het werk kunnen.

Van deeltijds naar voltijds met een duobaan

Om die uitstroom tegen te gaan, startte POM Limburg samen met de UHasselt, PHL, KHLim, Déhora en diverse zorgorganisaties het project ‘Duobanen’. Samen met de zorgorganisaties worden de juridische en organisatorische mogelijkheden onderzocht om twee deeltijdse betrekkingen te combineren tot een voltijdse betrekking. Daardoor helpen we enerzijds de zorgverleners aan duurzaam werk en een voldoende hoog inkomen. Anderzijds kan de creatie van duobanen in belangrijke mate bijdragen om het tekort aan zorgverleners in onze provincie weg te werken

Concreet betekent dit dat voor een werknemer een virtueel platform wordt opgemaakt. Hij of zij kan via dat platform zijn of haar werkschema bijhouden. Dus niet meer afzonderlijk per organisatie waarin de zorgverlener actief is. Hierdoor kan meteen rekening worden gehouden met eventuele overlappingen, rusttijden, verlofdagen e.d.

Dankzij het project ‘DUObanen in de zorg’ kan de uitstroom van ervaren zorgverleners tegengegaan worden, zodat een gezonde mix van jonge en ervaren zorgverleners tot stand komt. Door gebruik te maken van een innovatieve arbeidsorganisatie zullen zo ook meer mensen tot aan de leeftijd van 65 jaar in de zorgsector kunnen blijven werken

Breng je stem uit!

Breng je stem uit via www.i2c.be. Ga naar het veld ‘stemmen’ en breng uw stem uit voor uw favoriete project. Stemmen kan tot en met 3 oktober, 13u. Eerder ontving dit project ook al een Flanders Care Label.

Ook interessant