Déhora is officieel ISO 27001 gecertifieerd dienstverlener meer informatie

Collega in beeld: Patrick Weyn – Workforce Management Consultant

Patrick Weyn workforce consultant Dehora

Op regelmatige basis laten we een Déhora medewerker aan het woord om te vertellen over zichzelf, over het werk en over mooie verhalen en gebeurtenissen uit hun carrière. Patrick Weyn, Workforce Consultant en trainer, steekt van wal.

Waarom ben je bij Déhora terecht gekomen?

In een vorig leven werkte ik bij een softwarebedrijf dat gespecialiseerd was in de implementatie van een ERP systeem. Software, bedrijfsprocessen en Change management was hélemaal mijn ding. Maar ik miste toch wel wat de factor ‘mens’ in het werk. Op een gegeven ogenblik was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en vernam ik dat Luk (Luk Berlanger, Directeur Déhora België, red.) Déhora België had opgericht en hij op zoek was naar mensen met ervaring in consultancy en IT, en met affiniteit voor personeelsinzet en menselijk kapitaal. Mijn start bij Déhora was dus vrij snel beklonken. Op 1 juli 2007 ben ik bij Déhora begonnen met het project bij Familiehulp. Intussen zijn we alweer bijna 9 jaar verder en heb ik aan heel wat interessante projecten bij diverse organisaties kunnen werken.

Je bent “Workforce Management Consultant” bij Déhora wat houdt dat in?

Zoals iedereen bij Déhora ben ik erg polyvalent. Maar voornamelijk hou ik me bezig met software-gerelateerde projecten. Mijn specifieke rol is die van projectleider bij implementaties bij de grotere software-projecten, zoals Familiehulp en het Zorgbedrijf Antwerpen. Uiteraard beperkt mijn rol zich niet tot projectmanager, ik verdiep mij samen met de gebruikers ook in het opstellen van analyses, specificaties, en samen met hen nadenken over wat zij willen. Dat vind ik persoonlijk trouwens ook een van de meest leuke dingen. De gedachten en ideeën die zij hebben, die soms heel wanordelijk in hun hoofd zitten, begrijpen en structureren op zodanige manier dat wij hen een passende oplossing kunnen aanbieden. Daarnaast heb je natuurlijk de verschillende taken rondom het projectmanagement: een project in gang zetten, testen, opleiding geven aan de gebruikers, nadenken over aanpassingen. Grappig genoeg zijn het die kleine aanpassingen of vragen van gebruikers die het meeste tijd kosten (lacht)

Wat betekent plannen voor jou?

Voor mij is plannen vooruit kijken, op zowel lange als korte termijn. Naar volgende week, binnen twee weken, volgende maand. Plannen voor mij is in het heden naar zaken binnen een toekomstige termijn kijken, zoals werk, wensen en verwachtingen, en die in het nu zo goed mogelijk structureren opdat het binnen de voorziene tijds-as gerealiseerd kan worden.

Wat is een positieve ervaring/succesverhaal die/dag jou voor altijd bij zal blijven?

Er zijn veel leuke momenten in dit werk natuurlijk. Maar voor mij persoonlijk haal ik veel er genoegdoening uit als mensen vast zitten met een bepaald probleem, en ze ons of mij opbellen, dat we samen snel de oorzaak kunnen vinden en dan héél snel een oplossing kunnen bieden zodat ze snel verder kunnen. Het feit dat we er in slagen om een bepaalde oorzaak te vinden en een probleem te verhelpen, dat voordien door niemand is gezien of opgelost, dàt is bijzonder leuk. Of dat nu is door het probleem op slimme wijze te omzeilen of door in de code te duiken. Af en toe krijgen we dan wel een dankwoord, wat natuurlijk erg fijn is. Ik vind het ook erg leuk om de mensen, de gebruikers van onze software, uitleg of training te geven.  Zeker als het een instrument of software is die nuttig is voor de mensen, iets waar ze mee vooruit kunnen. Die interactie en dat contact met o.a. planners en medewerkers, daar haal ik veel uit. Ook omdat we dan gericht kunnen luisteren naar wat hen allemaal bezighoudt in dit vak.

Tot slot, wat vind je zo leuk aan werken bij Déhora?

De afwisseling in verschillende projecten en taken, en het feit dat je bij Déhora voortdurend nieuwe dingen leert en je voortdurend in contact komt met verschillende organisaties en mensen. Ik vind het ontzettend leuk om ’s ochtends aan de slag te gaan en open te staan voor nieuwe zaken die op me af komen, zonder natuurlijk die zaken te vergeten die we al gepland hadden om te doen (lacht)