Déhora is officieel ISO 27001 gecertifieerd dienstverlener meer informatie

Collega in beeld: Erik Aerts – Workforce Management Consultant

dehora_erik aerts

Op regelmatige basis laten we een Déhora medewerker aan het woord. Hij of zij vertelt u graag over zichzelf, over werken bij Déhora en over mooie gebeurtenissen uit hun carrière. Erik Aerts, Workforce Management Consultant aan het woord!

Waarom heb je voor Déhora gekozen?

In feite zijn het een aantal puzzelstukjes die op een gegeven moment samenvielen. Mijn technische achtergrond, interesse in tijd, persoonlijke ervaringen met planning. En het feit dat Déhora de énige specialist in haar vak was.

Eigenlijk begon het 5 jaar geleden met mijn stageproject.  Ik heb toen 3 maanden voor een IT-bedrijf gewerkt. Voor dat bedrijf heb ik een timesheet voor tijdsregistratie ontworpen met o.a. de taken die moeten worden uitgevoerd, en de tijd die iemand nodig heeft om die taak uit te voeren.

Daardoor werd ik al wat getriggerd door het idee en het belang van tijd. Maar ook het gebruik van tijd. Aansluitend heb ik 7 jaar bij Colruyt gewerkt. Ik werd zélf ingepland. Maar ik kon ook regelmatig mee de uurroosters overzien, bijvoorbeeld wanneer er in de planning werd geschoven. Daarbij stelde ik me al vragen zoals: wie maakt die planningen? Hoe gaat dat in zijn werk? Welke overwegingen worden gemaakt?Op een gegeven moment kwam ik dan Déhora tegen. Ze waren net op zoek naar een type profiel dat mij op het lijf geschreven was. De functie sloot aan bij mijn persoonlijke ambities inzake projectmanagement en -ondersteuning. En vooral: Déhora was en is gespecialiseerd in workforce planning en management. Wat uiteraard àlles te maken heeft met tijd. Er was bovendien géén enkele andere organisatie die zo met het vak van planning bezig was. Die kans om me in een ontzettend belangrijk vakgebied te specialiseren, dat samenhangt met zoveel zaken en afdelingen in een organisatie, prikkelde me enorm. Kortom, de puzzel was gelegd.

Je bent workforce management consultant?

Binnen Déhora ben ik vooral verantwoordelijk voor de implementatie en de begeleiding van softwareoplossingen voor planning. Samen met onze adviseurs bekijk ik de vragen en noden die klanten hebben met betrekking tot hun personeelsinzet. We geven hen advies, en we bekijken of planningssoftware een deel uitmaakt van de oplossing. In lijn met de planprocessen en -doelstellingen van de klant kunnen we hen dan ondersteunen bij de implementatie van een nieuwe of een bestaande plansoftware. Maar ook door modules, koppelingen met andere systemen, rapporten en dergelijke op maat te ontwikkelen.

Naast de ontwikkeling van systemen en de begeleiding bij implementatie verzorg ik ook trainingen rond het gebruik van die nieuwe softwareoplossingen. Indien nodig loop ik een tijdje mee ‘op de vloer’ om gebruikers ondersteuning te bieden. In de frontlinie leer je eens te meer welke vragen mensen hebben, of waar ze bepaalde moeilijkheden mee hebben. Ik kan hen dan onmiddellijk wegwijs maken en helpen.

Wat betekent het concept ‘plannen’ voor jou?

Plannen, binnen een professionele en persoonlijke context, gaat voor mij deels over controle en zekerheid.Plannen is onder meer thuiskomen en ervoor zorgen dat je ’s avonds kan eten, de afwas doen, gaan sporten, en dan even rustig genieten in de zetel. Binnen een gegeven tijdskader. Datzelfde is van toepassing in een professionele context. Ervoor zorgen dat je werk in een gegeven tijdspanne kan doen.  En de tijd maken om het nodige werk te realiseren.

Door verschillende factoren met elkaar af te stemmen, probeer je controle te krijgen over de zaken die je in een gegeven tijd kan en moet doen.  En zo probeer je controle te krijgen over je leven en over het werk.

Wat vind je zo fijn aan werken bij Déhora?

Binnen Déhora krijgt iedereen de mogelijkheid en de verantwoordelijkheid om boeiende en uitdagende projecten uit te voeren. Vaak bij grote namen in de bedrijfswereld.  Je krijgt de kans om actief mee te denken over de aanpak, de realisatie en de opvolging van diverse projecten. Ieders specialisatie, kennis en ervaring wordt aangewend om elke opdracht tot een goed einde te brengen. Een project of opdracht is bovendien ook écht je éigen project. Van analyse tot realisatie, van A tot Z. Waar je in heel wat grote organisaties maar een stukje van de keten kan doen. In dat opzicht is élke Déhora medewerker een projectleider.

En natuurlijk de collega’s zelf!  Bij Déhora maak je deel uit van een knap team dat er keihard voor gaat, en dat er voor je staat. De collegialiteit binnen Déhora is geweldig. Er is een bijzonder sterke band en veel vertrouwen tussen de collega’s. Ik ben er zeker van dat alle collega’s een hand voor elkaar in het vuur zouden steken.

Bij Déhora heb je écht het gevoel dat je ertoe doet en dat je een grote bijdrage levert aan het grote geheel. Samen zetten we onze schouders onder Déhora , en élke schouder telt. We staan er samen en we bereiken erg mooie dingen. En dat is goud waard.

Welke ervaring of gebeurtenis zal je altijd bij blijven? 

Ik heb in de voorbije 4,5 jaar al heel wat projecten mogen uitvoeren en begeleiden. Maar iets dat me altijd zal bijblijven is mijn allereerste project, op de Luchthaven van Zaventem. Voor Swissport, toen nog Flight care. Ik zat daar in feite als planner op de ticketing afdeling.

Maar er werd me ook gevraagd support te bieden voor de planning van de cleaning en de cargo teams. Daardoor kreeg ik een badge waarmee ik op het vliegveld zélf mocht meerijden. Moet je weten dat ik een enorme fan ben van alles wat met vliegtuigen te maken heeft.  Dus dit was echt keitof! Ik kreeg zo een geel fluo-vestje aan. Na een hoop controles kon ik dan gewoon de tarmac op om van de éne naar de andere afdeling te rijden en om de bedrijvigheid van dichtbij mee te maken. Soms vlak onder een vliegtuig! Los daarvan is de luchthaven op zich al een toplocatie om te werken. Het is een super interessante en dynamische omgeving. Iedereen is steeds positief en bereid om te helpen. Mensen zijn blij als ze mogen vertrekken. Mensen die aankomen zijn uiteraard iets minder blij (lacht).

Nog een afsluiter?

Als je de actualiteit erbij neemt, dan zie je dat workforce planning meer dan ooit relevant is. Denk aan het Zelfroosteren, wat een geweldig actueel concept is. Werkbaar en wendbaar werk, flexibiliteit, langer werken… noem maar op. Het lééft. Werkgevers worden zich meer bewust van het belang van workforce planning. Ik ben ervan overtuigd dat Déhora, met onze unieke ervaring en kennis, daar zeker nog een belangrijke rol in kan spelen.

Ook interessant

38-uren week flexibele werktijden
38-uren week: kroniek van een aangekondigde dood?

Bijdrage door Kristof Salomez, Lawyer/partner at Bloom Law Firm, Professor at VUB Deze maatregel is degene die het meest de…

Patrick Weyn workforce consultant Dehora
Collega in beeld: Patrick Weyn – Workforce Management Consultant

Waarom ben je bij Déhora terecht gekomen? In een vorig leven werkte ik bij een softwarebedrijf dat gespecialiseerd was in…