Déhora is officieel ISO 27001 gecertifieerd dienstverlener meer informatie

Collega in beeld: Tinne Peeters, managing consultant

dehora tinne peeters

Op regelmatige basis laten we een collega bij Déhora aan het woord om te vertellen over zijn (natuurlijk) positieve werkervaringen. Daarnaast zijn we benieuwd hoe ze bij ons terechtgekomen zijn, en natuurlijk de bijkomende ervaringen uit hun carrière. Maak kennis met Tinne Peeters, Managing consultant bij Déhora.

Hoe ben je bij Déhora terechtgekomen?

Toen Déhora België 9 jaar geleden nog in de kinderschoenen stond, heeft Luk Berlanger, Directeur Déhora België mij gecontacteerd met de vraag of ik het toen kleine team wilde vervoegen om iets moois uit de grond te stampen. Enerzijds leek het me een erg boeiende uitdaging om in België iets nieuws te doen. Voornamelijk omdat er in België nog weinig expertise inzake personeelsplanning was. Zo was er nog geen enkele specialist. Met alle kennis en ervaring van onze Nederlandse collega’s onder de riem was dit een mooie opportuniteit. Bovendien waren er ook wel wat overeenkomsten met zaken die ik in mijn vorige job boeiend vond.

Vorige werkervaring

Voor ik bij Déhora werkte, was ik in mijn toenmalige job verantwoordelijk voor tal van ERP change projecten. Dat zijn trajecten die, naast de zuiver technische kant, ook rechtstreeks te maken hebben met (cultuur)verandering binnen een organisatie. Kortom, tal van uitdagingen die ook te maken hadden met personeel en mensenwerk. Hoe gaan die mensen bijvoorbeeld om met verandering? Kunnen we voor verandering een draagvlak creëren? Hoe kan je mensen motiveren om er samen voor te willen gaan? Of hoe ga je om met pijnpunten en drempels?

Vooral die zijde van het werk vond ik uitermate boeiend, en dat waren direct ook allemaal zaken die ik terug vond bij de missie en oplossingen van Déhora, workforce planning en management. Aan de ene zijde heb je ook hier het eerder technische verhaal van uurroosters en shiften. En aan de andere kant gaat alles wat met planning te maken heeft ook automatisch over mensen. Aan werktijden ga je niet zomaar knutselen zonder rekening te houden met die mensen.

Je bent Managing Consultant bij Déhora wat houdt dat in?

Indien een organisatie met een bepaalde uitdaging of een bepaald probleem zit, ga ik luisteren naar waar ze mee worstelen. Zowel op operationeel als op strategisch niveau denk ik mee met de organisatie in kwestie. Waar willen ze naartoe? Met welke mensen? Wat willen ze bereiken? En wat zien zij als mogelijke oplossingen? Op basis van die gesprekken werken we samen een tastbaar oplossingstraject uit. Een stappenplan, met ondersteuning van ervaren workforce consultants van Déhora, om zo tot mogelijke oplossingen te komen. Bij de realisatie en implementatie door de consultants blijf ik ook steeds langs de zijlijn het verloop van het project begeleiden. Hierdoor bewaak ik dat het project verloopt zoals afgesproken.

Wat betekent plannen voor jou?

Plannen betekent voor mij ervoor zorgen dat het werk dat moet worden geleverd voldoende is afgestemd met je personele inzet. Plannen is ook een continu proces van aanpassen, bijsturen en zoeken naar oplossingen, want een planning is nooit in steen geschreven. De dynamiek van werk en werkorganisatie is erg boeiend, en is steeds in beweging. In perioden dat er meer of minder werk is, wordt idealiter ook de benodigde mankracht daarop afgestemd. Maar steeds op een manier dat het een win-win is voor alle betrokken partijen. Die win-win, daar staan wij als Déhora voor.

Tot slot, wat vind je zo leuk aan werken bij Déhora?

Ik vind het zo ontzettend fijn en boeiend dat we bij Déhora zo veel mooie referenties hebben, waaronder ook heel wat grote namen. Dat is iets waar we eigenlijk trots op mogen zijn. Déhora is een niche-organisatie met een heel gerichte kennis en ervaring. Het geeft mij persoonlijk heel wat voldoening als we die kennis en ervaring kunnen gebruiken om een organisatie te helpen of te ondersteunen zodat zij betere resultaten kunnen behalen. Of dat nu is door betere uurroosters, via opleidingen of door een heus traject rond strategie.

Wil jij ook werken bij Déhora?

Heb jij ook interesse om te werken bij Déhora? Neem dan snel een kijkje bij onze openstaande vacatures, en wie weet versterk je binnenkort ons team!

Ook interessant

succesfactoren voor zelfroosteren
7 succesfactoren voor zelfroosteren

Zelfroosteren is zeker niet voor elke organisatie een oplossing. De ene omgeving is meer geschikt dan de andere, en de…

dehora_erik aerts
Collega in beeld: Erik Aerts – Workforce Management Consultant

Waarom heb je voor Déhora gekozen? In feite zijn het een aantal puzzelstukjes die op een gegeven moment samenvielen. Mijn technische…

Patrick Weyn workforce consultant Dehora
Collega in beeld: Patrick Weyn – Workforce Management Consultant

Waarom ben je bij Déhora terecht gekomen? In een vorig leven werkte ik bij een softwarebedrijf dat gespecialiseerd was in…