Je personeelsplanning verbeteren? Een slimmere personeelsinzet? We helpen je op weg 🔍

Zorgeloos de zomer tegemoet? Begin aan je vakantieplanning

vakantieplanning zomer

De zomerperiode betekent enkele weken ontspanning en uitgeruste werknemers. Maar helaas betekent dit ook een tijdelijke vermindering van uw personeelscapaciteit. Al gaat het werk natuurlijk gewoon door. Dat onevenwicht tussen werkaanbod en beschikbaar personeel zorgt jaarlijks voor spanning en onvrede. Wat nu? Geen paniek en begin tijdig aan je vakantieplanning.  

Ons advies? Anticipeer tijdig op onder- of overbezetting tijdens de vakantieperiode. Een vakantieperiode gaat vaak gepaard met een toename of juist een afname van het werk. Dat maakt de planning er niet eenvoudiger op. Maar wanneer je tijdens de vakantieplanning inzicht hebt in de werkzaamheden van je bedrijf, kan je beter afwegen hoeveel medewerkers je nodig zal hebben. En pas dan kan je goede uurroosters gaan maken.

De adviseurs van Déhora kunnen u perfect bijstaan. We starten bij deze succesfactoren:

  • Het tijdig inventariseren van de vakantiewensen.
  • Het inzichtelijk maken van de benodigde capaciteit.
  • Eventueel het inventariseren van de verschillende mogelijkheden om onderbezetting op te lossen.

Advies over je vakantieplanning

We starten steeds met een werkbodanalyse, een model dat we veelvuldig toepassen inzake vakantieplanning. Dankzij de resultaten van die analyse, en door de inventarisatie van de vakantiewensen, kunnen we optimale uurroosters ontwerpen.

Afhankelijk van de complexiteit van die uurroosters kan er ook een kleine of grote wijziging in het vaste uurrooster aangebracht worden. Daarnaast adviseren wij u ook over het efficiënter inrichten van werkzaamheden. Uiteraard houden wij rekening met uw CAO en de interne spelregels. Als de vakantieplanning een structureel probleem vormt, dan zoeken wij naar een duurzame oplossing waarmee u ook de komende jaren aan de slag kan.

Of nood aan een tijdelijke planner?

Zoekt u extra’handjes’ op de planning om de vakantieperiode te overbruggen? De komende zomer staan onze planners opnieuw klaar om de bezetting van uw planning op peil te houden. Wanneer één of meerdere planners van een welverdiende vakantie genieten kan de tijdelijke inzet van een Déhora planner een prima uitkomst bieden.

Interesse? We nodigen u graag uit om ons te contacteren voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Ook interessant

planning jobstudenten
Vakantie overbruggen met jobstudenten? Op tijd plannen!

Jobstudenten nodig of niet? Belangrijk is de denkoefening die enkele maanden voorafgaat aan de operationele planning. Kan of moet je…

tips voor vakantieplanning van personeel
8 gouden tips voor een zorgeloze verlofplanning

1. Maak goede afspraken In de eerste plaats is het belangrijk dat er een duidelijke visie is rond verlofplanning. Denk…

opleidingen workshops in personeelsplanning en management
Permanente scholing in personeelsplanning: dit levert het op!

Die ontwikkelingen gaan razendsnel. Dat dwingt bedrijven om flexibeler te worden. Niet voor niets hanteren bedrijven steeds ruimere service- en…