Je personeelsplanning verbeteren? Een slimmere personeelsinzet? We helpen je op weg 🔍

We vinden het ontzettend belangrijk dat je je kennis inzake personeelsplanning kan blijven onderhouden. Daarom nemen we allerlei maatregelen om onze klassikale trainingen veilig en bedachtzaam te kunnen blijven organiseren. Hiervoor hanteren we de richtlijnen van het protocol Veilig Trainen

Bij Déhora Academy volgen we een aantal stappen en aandachtspunten om veilig een opleiding te kunnen volgen in een 1,5 meter samenleving. Onderaan vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Ondanks deze maatregelen zijn onze trainingen zoals altijd nog steeds interactief, persoonlijk en praktisch.  We nodigen je uit om gedurende de training vragen te stellen en ervaringen te delen. We werken in kleine groepen (maximum 6 deelnemers) zodat elk verhaal en elk idee aandacht krijgt. We werken nog steeds met eigen praktijkvoorbeelden en oefeningen. Om het aantal samenkomsten te beperken hanteren we zoveel als mogelijk een hybride form van trainingen aan. Deels fysiek en deels online.

1,5 afstand en kleinere groepen

We werken de komende periode met iets kleinere groepen. We hanteren een maximum van 6 deelnemers per training opdat we 6m2 ruimte per deelnemer kunnen waarborgen. Daarnaast kijken we erop toe dat iedereen altijd minstens 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden.  Als deelnemer krijg je een eigen vaste zitplek in onze academy, die bovendien voldoende ruim is om afstand te kunnen garanderen.  Oefeningen of andere interactieve werkvormen vinden plaats met inachtname van 1,5 meter afstand.

Aangepaste inrichting

Onze trainers werken bovendien een doordacht systeem uit voor als je je in de ruimte moet verplaatsen. Bijvoorbeeld voor het toekomen of vertrekken, of bij tussentijdse pauzes. Er is een goede ventilatie in de trainingsruimte, indien mogelijk worden de ramen geopend. De trainers zullen voorafgaand aan de training, bij de start en elke 2 uur nadrukkelijk aandacht geven aan onder meer social distancing.  We vragen je om niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training toe te komen. En om meteen na de training opnieuw te vertrekken. Maar geen zorgen, we voorzien tijdens de training heel wat gelegenheid om kennis, ervaringen en contacten uit te wisselen.

Hygiëne

Je bent niet verplicht om een mondmasker te dragen zolang je bovenstaande afspraken in acht neemt.  We vragen deelnemers om de handen te wassen voor ze de trainingsruimte betreden, en bij het verlaten van de locatie. We voorzien ook hand-desinfectie-gel, papieren handdoekjes en schoonmaakmateriaal voor het reinigen van trainingsmateriaal. Trainingsmateriaal (pennen, werkmappen,..) wordt natuurlijk niet onderling gedeeld. Lunch wordt individueel verpakt, en zal ter plekke genuttigd worden in de opleidingsruimte. We benadrukken nog even dat elke cursist natuurlijk verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen handelingen.

Bij klachten die passen bij een infectie met het corona-virus vragen we je wel om thuis te blijven. Denk aan verkoudheidsklachten (loopneus, keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken en verhoging tot 38,0 graden Celsius), koorts en/of kortademigheid. Bij griep of verkoudheidsklachten van de trainer zorgen we voor vervanging of wordt de training verplaatst.

Schrijf je in voor onze opleidingen dit najaar!

Alle opleidingen en events die gepland waren in de periode van de maatregelen zijn uitgesteld naar een latere datum. Onze opleidingsdata voor het najaar blijven dezelfde zoals gepland. Bekijk zeker onze agenda en schrijf je alvast in. Was je al ingeschreven voor één van de uitgestelde opleidingen? Dan contacteren we je om de alternatieven te bespreken.

Schrijf je hier in voor onze opleidingen dit najaar

Stel een vraag

Wens je graag meer informatie over onze trainingen? Of heb je een vraag over deze maatregelen? Aarzel niet om een bericht te sturen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ook interessant

Stage bij Déhora Jolien Thys
Stage in tijden van corona? Jolien vertelt je er alles over

We zijn er bijna, of toch niet? Mijn naam is Jolien Thys. Ik ben studente aan Karel de Grote Hogeschool…

personeelsplanning zorgsector roosters
Coronacrisis en personeelsplanning in de zorg – praktische tips

Uitdaging 1 – Virusverspreiding voorkomen De eerste uitdaging in deze coronacrisis is natuurlijk het voorkomen van besmetting tussen medewerkers en…

capaciteitsplanning personeelsplanning déhora personeel
Best practice: capaciteitsplanning en personeelsplanning

Wat is capaciteitsplanning? We zien regelmatig dat planners zich plots laten overvallen door veranderingen in het werk. Maar ook door…