Déhora is officieel ISO 27001 gecertifieerd dienstverlener meer informatie

We vinden het ontzettend belangrijk dat je je kennis inzake personeelsplanning kan blijven onderhouden. Daarom nemen we allerlei maatregelen om onze klassikale trainingen veilig en bedachtzaam te kunnen blijven organiseren. Hiervoor hanteren we de richtlijnen van het protocol Veilig Trainen

Bij Déhora Academy volgen we een aantal stappen en aandachtspunten om veilig een opleiding te kunnen volgen in een 1,5 meter samenleving. Onderaan vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Ondanks deze maatregelen zijn onze trainingen zoals altijd nog steeds interactief, persoonlijk en praktisch.  We nodigen je uit om gedurende de training vragen te stellen en ervaringen te delen. We werken in kleine groepen (maximum 6 deelnemers) zodat elk verhaal en elk idee aandacht krijgt. We werken nog steeds met eigen praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Om het aantal samenkomsten te beperken, hanteren we zoveel als mogelijk een hybride form van trainingen aan: deels fysiek en deels online. Waar mogelijk bieden we de gelegenheid om een training deels online te volgen.

1,5 afstand en kleinere groepen

We werken de komende periode met iets kleinere groepen. We hanteren een maximum van 10 deelnemers per training opdat we 6m2 ruimte per deelnemer kunnen waarborgen. Daarnaast kijken we erop toe dat iedereen altijd minstens 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden.  Als deelnemer krijg je een eigen vaste zitplek in onze academy, die bovendien voldoende ruim is om afstand te kunnen garanderen.  Oefeningen of andere interactieve werkvormen vinden plaats met inachtname van 1,5 meter afstand. We vragen aan deelnemers om tijdens de training – conform de richtlijnen van Sciensano – een mondkapje te dragen. Ook trainers dragen een mondmasker.

Aangepaste inrichting

Onze trainers werken een doordacht systeem uit voor als je je in de ruimte moet verplaatsen. Bijvoorbeeld voor het toekomen of vertrekken, of bij tussentijdse pauzes. We manen je natuurlijk aan om zo min mogelijk in de ruimte te bewegen. Er is een goede ventilatie in de trainingsruimte, indien mogelijk worden de ramen geopend. De trainers zullen voorafgaand aan de training, bij de start en elke 2 uur nadrukkelijk aandacht geven aan onder meer social distancing.  We vragen je om niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training toe te komen en om meteen na de training opnieuw te vertrekken. Maar geen zorgen, we voorzien tijdens de training heel wat gelegenheid om kennis, ervaringen en contacten uit te wisselen.

Lunch

We kunnen je helaas geen buffet aanbieden. Lunch wordt individueel verpakt per deelnemer. De lunch gaat zittend door in de trainingsruimte. Deelnemers met specifieke wensen rond voeding (allergieën of vegetarisch) moeten dit ten laatste 2 dagen op voorhand doorgeven. Tijdens pauzes of lunch moeten deelnemers in de Academy blijven.

Hygiëne

Bij de toegang van de Academy is er een handgel voorzien. Iedereen is verplicht om de handen te ontsmetten voor het betreden van de trainingsruimte, alsook bij het verlaten van de locatie. Trainingsmateriaal (pennen, werkmappen,..) wordt vooraf gereinigd en wordt natuurlijk niet onderling gedeeld. Elke deelnemer krijgt een fles water en glas, deze worden na de lunch vervangen. Flipchart, scherm & beamer worden na elke meeting gedesinfecteerd.

Dit verwachten wij

Bij klachten die passen bij een infectie met het corona-virus vragen we je uiteraard om thuis te blijven. Denk aan verkoudheidsklachten (loopneus, keelpijn, hoesten, minder kunnen ruiken en verhoging tot 38,0 graden Celsius), koorts en/of kortademigheid. Bij griep of verkoudheidsklachten van de trainer zorgen we voor vervanging of wordt de training verplaatst.

  • Hou steeds 1.5 meter afstand
  • Desinfecteer bij aankomst én verlaten van de zaal steeds je handen.
  • Draag steeds je mondkapje, bij voorkeur zelfs bij het respecteren van de 1.5 meter afstand
  • Vermijd fysiek contact, handenschudden, …

Schrijf je in voor onze opleidingen dit najaar!

Opleidingen en events die gepland waren in de periode van de maatregelen zijn uitgesteld naar een latere datum. Bekijk zeker onze agenda en schrijf je alvast in. Was je al ingeschreven voor één van de uitgestelde opleidingen? Dan contacteren we je om de alternatieven te bespreken.

Schrijf je hier in voor onze opleidingen dit najaar

Stel een vraag

Wens je graag meer informatie over onze trainingen? Of heb je een vraag over deze maatregelen? Aarzel niet om een bericht te sturen!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ook interessant

personeelsplanning zorgsector roosters
Coronacrisis en personeelsplanning in de zorg – praktische tips

Uitdaging 1 – Virusverspreiding voorkomen De eerste uitdaging in deze coronacrisis is natuurlijk het voorkomen van besmetting tussen medewerkers en…

Stage bij Déhora Jolien Thys
Stage in tijden van corona? Jolien vertelt je er alles over

We zijn er bijna, of toch niet? Mijn naam is Jolien Thys. Ik ben studente aan Karel de Grote Hogeschool…

capaciteitsplanning personeelsplanning déhora personeel
Best practice: capaciteitsplanning en personeelsplanning

Wat is capaciteitsplanning? We zien regelmatig dat planners zich plots laten overvallen door veranderingen in het werk. Maar ook door…